Sitiaka is loading for You ...

 

ΑγροτικάΕξωτικά φρούτα στη Λαϊκή Αγορά της Σητείας

Και εξωτικά φρούτα, πολύ ωφέλημα για την υγεία σας, μπορείτε να βρείτε πλέον στην Λαϊκή Αγορά της Σητείας. Εμείς αυτή την Τρίτη γνωρίσαμε την Pitaya ή το φρούτο του Δράκου. Πρόκειται για ένα υπέροχο χυμώδες φρούτο, με έντονο ροζ χρώμα εξωτερικά, λευκή σάρκα που θυμίζει εκείνη του ακτινίδιου και φλούδα που μοιάζει με το δέρμα του δράκου, εξού και το όνομα του. Το φρούτο του δράκου βελτιώνει την όραση, τα προβλήματα άσθματος και βήχα αλλά συμβάλει...
Stavroula29. September 2020

Και εξωτικά φρούτα, πολύ ωφέλημα για την υγεία σας, μπορείτε να βρείτε πλέον στην Λαϊκή Αγορά της Σητείας.

Εμείς αυτή την Τρίτη γνωρίσαμε την Pitaya ή το φρούτο του Δράκου.

Πρόκειται για ένα υπέροχο χυμώδες φρούτο, με έντονο ροζ χρώμα εξωτερικά, λευκή σάρκα που θυμίζει εκείνη του ακτινίδιου και φλούδα που μοιάζει με το δέρμα του δράκου, εξού και το όνομα του.

Το φρούτο του δράκου βελτιώνει την όραση, τα προβλήματα άσθματος και βήχα αλλά συμβάλει και στην μείωση του βάρους των ανθρώπων με διαβήτη χωρίς να θέτει την υγεία τους σε κίνδυνο.

Το φρούτο Pitaya, γνωστό και ως Dragon fruit, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υπέροχα σε γεύση εξωτικά φρούτα, που ανήκει στην οικογένεια των κάκτων.

Η γεύση του είναι υπόγλυκη και έχει πολύ λίγες θερμίδες θυμίζει και ακτινίδιο και πεπόνι ταυτόχρονα. Καταναλώνεται ως φρούτο ή ως χυμός που είναι αρκετά δροσιστικός. Η εσωτερική όψη του λόγω των δεκάδων μικρών σπόρων μπορεί ναθυμίζει ακτινίδιο, αλλά η γεύση φέρνει περισσότερο σε πεπόνι και τρώγεται καλύτερα εάν το βγάλετε με κουτάλι όπως και το αβοκάντο. Είναι πολύ διαδεδομένο σε Μεξικό, Κεντρική / Νότια Αμερική, Ανατολική Ασία, Νότια Αυστραλία, Βόρεια Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες.

Ανθρωποι με διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και παχυσαρκία, που καταναλώνουν τακτικά τον συγκεκριμένο καρπό, παρατηρούν μείωση του σωματικού τους βάρους, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Επίσης βελτιώνει την όραση, τα προβλήματα άσθματος και βήχα, ενώ θεωρείτε και τονωτικό αφού ανεβάζει τα επίπεδα τις ενέργειας.


Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά:

· Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Το όποιο το καθιστά κατάλληλο για άτομα με αυξημένες διατροφικές ανάγκες όπως νέοι, αθλητές, έγκυοι και θηλάζουσες μητέρες, ηλικιωμένοι καθώς επίσης έχει μέταλλα.
· Πλούσιο σε φυτικές ίνες που μειώνουν το λίπος και βελτιώνουν την πέψη. Το καροτένιο βοηθάει στην υγεία των ματιών.
· Το ασβέστιο ενισχύει τα οστά και το σχηματισμό των υγιών δοντιών.
· Βιταμίνη Β2 λειτουργεί ως πολυβιταμίνη και βοηθάει στην απώλεια της όρεξης.
· Βιταμίνη Β1, που μεταβολίζει τους υδατάνθρακες με αποτέλεσμα την παραγωγή ενέργειας.
· Βιταμίνη Β3 μειώνει τα επίπεδα της χολιστερόλης και ενυδατώνει το δέρμα.
· Ο φώσφορος βοηθά στο σχηματισμό των οστών.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456