Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΠρόεδρος Bio-Sitia Α.Ε: “Οι τιμές που θα δοθούν φέτος στον παραγωγό μπορεί να μην είναι οι αναμενόμενες”

Η έναρξη λειτουργίας του ελαιουργείου της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.» στην Ιερά Μονή Τοπλού  σηματοδοτεί την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου στην  περιοχή κάθε χρόνο. Με αισιόδοξα μηνύματα, όσον αφορά την παραγωγή, ξεκίνησε η νέα ελαιοκομική χρονιά με την επεξεργασία Αγουρέλαιου, για πρώτη χρονιά, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.». “Όλα δείχνουν πως θα είναι μια καλή ελαιοκομική χρονιά, οι τιμές όμως που θα δοθούν ίσως  να μην είναι οι αναμενόμενες” δήλωσε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο...
Stavroula10. October 2020

Η έναρξη λειτουργίας του ελαιουργείου της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.» στην Ιερά Μονή Τοπλού  σηματοδοτεί την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου στην  περιοχή κάθε χρόνο.

Με αισιόδοξα μηνύματα, όσον αφορά την παραγωγή, ξεκίνησε η νέα ελαιοκομική χρονιά με την επεξεργασία Αγουρέλαιου, για πρώτη χρονιά, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.».

“Όλα δείχνουν πως θα είναι μια καλή ελαιοκομική χρονιά, οι τιμές όμως που θα δοθούν ίσως  να μην είναι οι αναμενόμενες” δήλωσε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού, Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης Πρόεδρος ΔΣ «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.»

 

Το ελαιουργείο της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.» είναι το μοναδικό ελαιουργείο στην περιοχή που ελαιοποιεί αποκλειστικά και μόνο ελιές βιολογικής καλλιέργειας. Οι παραγωγοί που αλέθουν στο ελαιουργείο είναι αυτοί που καλλιεργούν  τους ελαιώνες της Ιεράς Μονής Τοπλού και οι Βιοκαλλιεργητές της Σητείας που έχουν συστήσει την εταιρεία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλα τα στάδια της ελαιοποίησης  (μάλαξη, φυγοκέντριση και τελικό διαχωρισμό)  η θερμοκρασία ελέγχεται και  είναι μικρότερη από τους 27οC δηλαδή γίνεται εξαγωγή εν ψυχρώ  του ελαιολάδου και έτσι  διατηρούνται  στο μέγιστο βαθμό όλα τα ωφέλιμα συστατικά  του.
Το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται ανά παραγωγό αποθηκεύεται σε χωριστή ανοξείδωτη δεξαμενή  που σημαίνεται με τα στοιχεία του παραγωγού και λαμβάνεται δείγμα.

Ακολουθεί ποιοτικός έλεγχος στο  δείγμα κάθε δεξαμενής και έλεγχος για κατάλοιπα φυτοφαρμάκων. Εφόσον πληρούνται οι προδιαγραφές  που υπάρχουν τόσο για το εξαιρετικό παρθένο όσο και  για το βιολογικό ελαιόλαδο  αλλά και οι ειδικότερες προδιαγραφές της εταιρείας γίνεται ανάμιξη των παρτίδων σε μεγαλύτερη δεξαμενή με σκοπό το φιλτράρισμα και κατόπιν την  εμφιάλωση.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456