Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΕυχαριστήριο του Προέδρου της Κοινότητας Πραισού σε όσους βοήθησαν στη κατάσβεση της βραδινής πυρκαγιάς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα 1 Νοέμβριου 2020 και περίπου 18.30 ώρα στην Κοινότητα Πραισού ανάμεσα στις περιοχές ΛΥΜΝΙΑ και ΚΑΠΑΣΤΟΥ από άγνωστη αιτία, μια περιοχή χορτολιβαδική με μεγάλους θάμνους που συνορεύουν με μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Από συντοπίτη μας ενημερώθηκε η ΠΥ Σητείας η οποία έφτασε άμεσα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σητείας και 3 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, τα πρώτα οχήματα που έφτασαν το σημείο περίπου 19.00 έως...
Stavroula2. November 2020
fotia xandra
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα 1 Νοέμβριου 2020 και περίπου 18.30 ώρα στην Κοινότητα Πραισού ανάμεσα στις περιοχές ΛΥΜΝΙΑ και ΚΑΠΑΣΤΟΥ από άγνωστη αιτία, μια περιοχή χορτολιβαδική με μεγάλους θάμνους που συνορεύουν με μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Από συντοπίτη μας ενημερώθηκε η ΠΥ Σητείας η οποία έφτασε άμεσα.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σητείας και 3 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, τα πρώτα οχήματα που έφτασαν το σημείο περίπου 19.00 έως 23.00 ώρα απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής ΚΑΠΑΣΤΟΥ και σε μέρος με πολύ μεγάλη βλάστηση, περιορίζοντας το μέτωπο της φωτιάς προς την Περιοχή ΣΚΑΦΕΣ ένα μέτωπο το οποίο πήγαινε προς μεγάλες εκτάσεις ελαιόδεντρων και πολύ με πυκνής βλάστηση στο σημείο αυτό που ήταν περίπου 2 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο δρόμο και δεν υπήρχε πρόσβαση οχημάτων, εκεί επιχείρησαν πεζοπόρα τμήματα εθελοντικών ομάδων με 15 γυναίκες και άνδρες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σητείας και τις ΕΔΕΑΚ Σητείας μαζί με 5 πυροσβέστες και με επικεφαλής τον κ. Παύλο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ μετά από 3 ώρες κατάφεραν να σβήσουν και το μέτωπο αυτό, στην περιοχή μας παραμένουν για τυχών αναζωπυρώσεις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σαν πρόεδρος της Κοινότητας Πραισού νιώθω την ανάγκη να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ μέσα από την καρδιά μου τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις Σητείας και Ιεράπετρας και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ για τον άριστο συντονισμό των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, αλλά και ένα ΠΟΛΥ – ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις εθελοντικές ομάδες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σητείας και τους εθελοντές της ΕΔΕΑΚ Σητείας καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και τους αστυνομικούς που διευκόλυναν το έργο των Πυροσβεστών, τον Δήμο Σητείας και τους υπαλλήλους του που με την υδροφόρα του δήμου τροφοδοτούσαν τα πυροσβεστικά οχήματα, των Προέδρο της Κοινότητας ΧΑΝΔΡΑ κ ΑΝΥΨΗΤΑΚΗ Γιώργο και τους κ. ΑΝΥΨΗΤΑΚΗ Μανόλη και ΜΠΟΥΡΕΚΑ Γιώργο που με τα διαμορφωμένα οχήματα τους σαν πυροσβεστικά βοήθησαν και αυτοί και επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αρκετούς συντοπίτες μας από τις κοινότητες ΧΑΝΔΡΑ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΖΗΡΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ που ήρθαν για να βοηθήσουν.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΟΥΜΕ
Κοκκινάκης Νικόλαος
Προέδρος Κοινότητας Πραισού

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456