Sitiaka is loading for You ...

 

Σητεία“Οδικό Δίκτυο Δήμου Σητείας”

Με πρωτοβουλία της Ενωτικής Κίνησης Σητείας – ΤΟ ΚΕΛΛΙ, τη συνεργασία του επικεφαλής της παράταξης “μαζί στο αύριο” κου Καραμανωλάκη, την παρουσία του πρώην Δημάρχου κου Πατεράκη, υπηρεσιακών παραγόντων και συνδημοτών, έγινε συνάντηση στη 1/11/20, ώρα 7:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ιτανος της Επιτροπής “Οδικό Δίκτυο Δήμου Σητείας” (Ανατολική είσοδος Σητείας – ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ). Η Επιτροπή μετά από έντονο προβληματισμό, ειλικρινή διάλογο και σε πνεύμα ενωτικό, συνεργασίας και συμπόρευσης, κατέληξε στα ακόλουθα διαπιστώσεις συμπεράσματα,...
Stavroula3. November 2020
sxediopetra
Με πρωτοβουλία της Ενωτικής Κίνησης Σητείας – ΤΟ ΚΕΛΛΙ, τη συνεργασία του επικεφαλής της παράταξης “μαζί στο αύριο” κου Καραμανωλάκη, την παρουσία του πρώην Δημάρχου κου Πατεράκη, υπηρεσιακών παραγόντων και συνδημοτών, έγινε συνάντηση στη 1/11/20, ώρα 7:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ιτανος της Επιτροπής “Οδικό Δίκτυο Δήμου Σητείας” (Ανατολική είσοδος Σητείας – ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ).
Η Επιτροπή μετά από έντονο προβληματισμό, ειλικρινή διάλογο και σε πνεύμα ενωτικό, συνεργασίας και συμπόρευσης, κατέληξε στα ακόλουθα διαπιστώσεις συμπεράσματα, αποφάσεις:
Τα βασικά τμήματα του παρόντος οδικού δικτύου του Δήμου μας δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές κυκλοφοριακές ανάγκες της Σητείας (ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ – Ανατολική είσοδος Σητείας).
Η Επιτροπή θεωρεί ότι τα έργα υποδομών, όπως είναι αυτά του κυκλοφοριακού, αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και είναι απαραίτητα για την κάλυψη του αναπτυξιακού ελλείμματος του δήμου μας.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε μέχρι κεραίας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που μας δίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και να αντισταθούμε, λόγω και έργω, σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποκλεισμού ή παράκαμψής μας. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα θεσμικά αλλά και κινηματικά μέσα.
Επίσης για την επίτευξη του στόχου ενός σύγχρονου κυκλοφοριακού δικτύου χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα, συναίνεση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, υπηρεσιακών παραγόντων, κοινωνίας.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
α) Η Ανατολική είσοδος Σητείας είναι ευθύνη της περιφέρειας σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή της, ή με την ένταξή της στο Ταμείο Ανάκαμψης ή από ίδια χρηματοδότηση. Είναι έργο άμεσης προτεραιότητας. Αναφέρουμε προβλήματα: κάθε χειμώνα στο λεγόμενο παραλιακό μέτωπο, φερτά υλικά, διάβρωση και καθίζηση, επικινδυνότητα, ατυχήματα. Μελέτη από δεκαετίες, η οποία χρειάζεται επικαιροποίηση ή, αν αυτή δεν είναι δυνατή, νέα μελέτη που θα συμπεριλαμβάνει τη διέλευση μεγάλων οχημάτων (Τ. Ε. Ι, Χ. Υ. Τ. Α, τουριστικά λεωφορεία προς Βαι).
Άμεσα, το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, και μετά το θανατηφόρο δυστύχημα συμπολίτη μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρόταση Μανώλη Κουρουπάκη), λήψη άμεσων κυκλοφοριακών μέτρων από συγκροτημένη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αστυνομία – τροχαία, ειδικών συμβούλων, αν χρειαστεί, με ευθύνη του Δήμου. Αναφέρουμε: εκ περιτροπής μονοδρόμηση Γαλλικο – Πετράς, σαμαράκια. Πεζοδρόμηση της νότιας πλευράς με τη νόμιμη διαπλάτυνση των 7-15 μέτρων του ίδιου οδοστρώματος (Γαλλικό – Πετράς) σύμφωνα με σχέδιο – απόφαση που υπάρχει στο Δήμο (πρόταση πρώην Δημάρχου κου Πατεράκη)
β) Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε αλλά ούτε και να κατανοήσουμε τη λογική η οποία αφήνει εκτός προγραμματισμού και χρηματοδότησης το τμήμα ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος – Αυχήν Αγκαθιά. Θεωρούμε ότι είναι ένα από τα ωριμότερα έργα και είναι μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης η λύση του.
γ) Ο ΝΟΑΚ αποτελεί απαραίτητο έργο υποδομής και ανάπτυξης, στενά συνδεδεμένο με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του αεροδρομίου και του λιμανιού.
δ) Άμεση έκδοση περιβαλλοντικών όρων του τμήματος οδού Παλαικάστρου – Ζάκρου.
ε) Λύση του προβλήματος μετακίνησης των φοιτητών του ΤΕΙ (πρόταση Φουντουλάκη).
στ) Συλλογή υπογραφών συνδημοτών που συμφωνούν μαζί μας.
Η Επιτροπή, όπως προαναφέραμε θεωρεί ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει να συμπορευτούμε, ΔΣ, υπηρεσιακοί παράγοντες, κοινωνία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της απώλειας χρόνου και δυνάμεων. Για το λόγο αυτό ζητάμε άμεση σύγκληση του ΔΣ με θέμα «Οδικά Δίκτυα Δήμου Σητείας» (ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ – Ανατολική είσοδος Σητειας).
Η εκπροσώπηση της Επιτροπής “Οδικό Δίκτυο Δήμου Σητείας” ανατέθηκε στους:
Μανώλης Κουρουπάκης
Μπάμπης Σαρίδης
Κώστας Πολίτης
Γιώργος Κολυδάκης
Αλέξανδρος Κόκκινος

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456