Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΤο Γεωπάρκο της Σητείας στην Διαδικτυακή Συνάντηση Γεωπάρκων ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ

Αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις” ήταν το θέμα της διαδικτυακής συνάντησης που οργάνωσαν  τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου χθές Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. Κύριος στόχος της διαδικτυακής συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν οι δράσεις που αναπτύχθηκαν από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις υπο-ένταξη και υποψήφιες περιοχές της Ελλάδας στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO. Η διαδικτυακή συνάντηση των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας...
Stavroula12. November 2020
Αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις” ήταν το θέμα της διαδικτυακής συνάντησης που οργάνωσαν  τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου χθές Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.
Κύριος στόχος της διαδικτυακής συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν οι δράσεις που αναπτύχθηκαν από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις υπο-ένταξη και υποψήφιες περιοχές της Ελλάδας στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.
Η διαδικτυακή συνάντηση των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου συνδιοργανώθηκε  από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων και την Έδρα UNESCO για τα Γεωπάρκα και την βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η Ελλάδα φιλοξενεί σήμερα πέντε περιοχές που έχουν αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, στα πλαίσια του τρίτου προγράμματος αναγνώρισης περιοχών του Οργανισμού, το Διεθνές Πρόγραμμα Γεωεπιστημών και Γεωπάρκων (IGGP). Αυτές οι περιοχές είναι το Γεωπάρκο της Λέσβου, τα Γεωπάρκα του Ψηλορείτη και της Σητείας στην Κρήτη, το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού στην Πελοπόννησο και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου στην Ήπειρο. Αντίστοιχα, η Κύπρος φιλοξενεί το Γεωπάρκο του Τροόδους.
Τα Γεωπάρκα δημιουργήθηκαν από τοπικές πρωτοβουλίες με στόχο να διατηρηθεί και να προστατευθεί το σύνολο των χαρακτηριστικών του φυσικού και πολιτισμικού τους περιβάλλοντος, με έμφαση στα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία του αβιοτικού και γεωλογικού πλούτου, και να αξιοποιηθεί ως εργαλείο εκπαίδευσης και κατανόησης του περιβάλλοντος, και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.
Τα Γεωπάρκα αναπτύσσουν μια σειρά από δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για την ερμηνεία, ανάδειξη και διατήρηση της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, ην ολιστική διαχείριση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων, την προσέλκυση, ενημέρωση και φιλοξενία επισκεπτών, την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και της τοπικής παραγωγής.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456