Sitiaka is loading for You ...

 

ΑρθρογραφίαΟλιγωρία ή προχειρότητα

Η πρόσφατη καταρρακτώδης βροχόπτωση της Τρίτης  10/11/2020, ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες της προ δύο ετών θεομηνίας. Στο πέρασμα της  άφησε το στίγμα της κατακρημνίζοντας τον τοίχο αντιστήριξης  της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου . Το γεγονός αυτό μας θλίβει και μας λυπεί όλους, μιας και παρά το γεγονός πως δεν θρηνήσαμε θύματα , ωστόσο το σχολείο και η λειτουργικότητα του επλήγει  . Πέρα όμως από τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα των πρώτων ωρών, είναι απαραίτητη η...
Stavroula13. November 2020
2o dimot

Η πρόσφατη καταρρακτώδης βροχόπτωση της Τρίτης  10/11/2020, ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες της προ δύο ετών θεομηνίας. Στο πέρασμα της  άφησε το στίγμα της κατακρημνίζοντας τον τοίχο αντιστήριξης  της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου .

Το γεγονός αυτό μας θλίβει και μας λυπεί όλους, μιας και παρά το γεγονός πως δεν θρηνήσαμε θύματα , ωστόσο το σχολείο και η λειτουργικότητα του επλήγει  .

Πέρα όμως από τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα των πρώτων ωρών, είναι απαραίτητη η λήψη πρωτοβουλιών, συντονισμένων και συντεταγμένων ενεργειών για την άμεση αποκατάσταση του τοιχείου, την επαναφορά της λειτουργικότητας του αυλείου χώρου του Σχολείου και του αισθήματος ασφάλειας των εκπαιδευτικών, των γονέων και κυρίως των παιδιών.

Άμεσα λοιπόν, τα αντανακλαστικά του δήμου έπρεπε να λειτουργήσουν, να συγκληθεί έκτακτη Οικονομική Επιτροπή (ή να εισαχθεί ως κατεπείγον εκτός ημερησίας θέμα στην διεξαχθείσα την Τετάρτη  11/11/2020 συνεδρίαση), ώστε να  αναμορφώσει  τον προϋπολογισμό του Δήμου με άντληση χρημάτων από τον κωδικό εξόδων των Αναπλάσεων Κοινοχρήστων χώρων  (585.590 ευρώ) ή από τις Συντηρήσεις Παλαιών και Διατηρητέων  κτιρίων του Δήμου (40.000 ευρώ), κατόπιν την ίδια ημέρα να συγκληθεί  έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού και παράλληλη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος  με εγγραφή του έργου αποκατάστασης του σημείου.

Η κείμενη νομοθεσία  δίδει την δυνατότητα με επίκληση στην αναγκαιότητα και το έκτακτο της  κατάστασης σε απευθείας ανάθεση κάνοντας χρήση του άρθρου 32 παρ. 2 εδ.γ του Ν.4412/16.

Επιτέλους, έστω τώρα  ας γίνει σύμφωνα με την προβλεπόμενη και καθόλα άμεση και νόμιμη  διαδικασία η παραπάνω περιγραφόμενη ενέργεια.

Εύχομαι να είναι απλά φήμες  η απάντηση που εδόθη «δεν έχουμε λεφτά για την παρέμβαση» , μιας  και για ήσσονος σημασίας ενέργειες  χρήματα  βρίσκονται και μπετά «πέφτουνε».

 

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456