Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΔειγματοληψία στα αστικά απόβλητα της Σητείας για ανίχνευση covid-19

Ένα σημαντικό όπλο για κάθε Δήμο στην προσπάθεια καταγραφής της διασποράς  του covid-19 για τον ακριβή υπολογισμό του επηδημιολογικού φορτίου της κάθε πόλης είναι η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τα αστικά λύματα της και τους Βιολογικούς Καθαρισμούς. Της επόμενες ημέρες και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σητείας  θα πραγματοποιήσει  λήψη δηγμάτων από τα αστικά λύματα του Δήμου προκομένου να  γίνουν   μετρήσεις σε σχέση με τον covid-19. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μοντέλου πρόβλεψης για την...
Stavroula24. November 2020
digmata viologikon

Ένα σημαντικό όπλο για κάθε Δήμο στην προσπάθεια καταγραφής της διασποράς  του covid-19 για τον ακριβή υπολογισμό του επηδημιολογικού φορτίου της κάθε πόλης είναι η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τα αστικά λύματα της και τους Βιολογικούς Καθαρισμούς.

Της επόμενες ημέρες και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σητείας  θα πραγματοποιήσει  λήψη δηγμάτων από τα αστικά λύματα του Δήμου προκομένου να  γίνουν   μετρήσεις σε σχέση με τον covid-19.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μοντέλου πρόβλεψης για την πορεία του ιού με βάση τα στοιχεία και τον πληθυσμό της κάθε πόλης, με το οποίο οι ειδικοί θα έχουν τη δυνατότητα να προβλέπουν τις αυξομειώσεις των κρουσμάτων κορωνοϊού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία προβλέπονται καθημερινές δειγματοληψίες οι οποίες στην πορεία θα αραιώσουν, θα παραμένουν όμως πολύ συχνές.

Πάντως για να να υπάρξουν τα πρώτα  ασφαλή συμπεράσματα  απαιτούνται τουλάχιστον 7 με 10 ημέρες.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456