Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΠερί έγκυρης δημοσιογραφίας και ατομικής ευθύνης

Επειδή στο βόθρο του διαδικτύου πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας σαν ένα μέσο που σέβεται τον εαυτό του και υπερασπίζεται τον κόπο και τη δουλεια του. Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ κάνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Βρίσκονται στον δρόμο και στα γραφεία των αρμοδίων καθημερνά. Ενημερώνονται από τους αρμοδίους για το εκάστοτε θέμα, μικρό ή μεγάλο, και ενημερώνουν και εσάς. Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ δεν κάνουν δημοσιογραφία του καναπέ ή του Facebook ή φτιάχνουν σενάρια για να έχουν...
Stavroula4. January 2021

Επειδή στο βόθρο του διαδικτύου πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας σαν ένα μέσο που σέβεται τον εαυτό του και υπερασπίζεται τον κόπο και τη δουλεια του.

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ κάνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Βρίσκονται στον δρόμο και στα γραφεία των αρμοδίων καθημερνά. Ενημερώνονται από τους αρμοδίους για το εκάστοτε θέμα, μικρό ή μεγάλο, και ενημερώνουν και εσάς.

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ δεν κάνουν δημοσιογραφία του καναπέ ή του Facebook ή φτιάχνουν σενάρια για να έχουν Like και προβολές, αυτό εξάλλου δεν αφορά τη δημοσιογραφία. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πιο σημαντικά θέματα στα στάνταρ του διαδικτύου “πατώνουν”.

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ δεν αλιεύουν ειδήσεις από εδώ και από εκεί και παριστάνουν τους “δημοσιογράφους” τους “Σωτήρες” τους “Τιμητές των πάντων”

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ στηρίζουν τις δημοσιεύσεις τους στην έρευνα που κάνουν και στις δηλώσεις των υπευθύνων.

Και ας έρθουμε στα πρόσφατα.

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το μεσημέρι, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα covid-19 κ Γιώγρο Αιλαμάκη, ενημερώθηκαν αρμοδίως για τα αποτελέσματα των τεστ που αναμένονταν, μετά το επιβεβαιωμένο πρώτο κρούσμα του υπαλλήλου του αρτοποιείου στο Παλαίκαστρο. Τα τεστ που επιβεβαιώθηκαν ως θετικά, όπως μας διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ήταν του ιδιοκτήτη του αρτοποιείου, της συζύγου του ιδιοκτήτη και ενός ακόμα υπαλλήλου.

(σας παραθέτουμε την τηλεφωνική επικοινωνία αυτούσια, αφαιρώντας για ευνόητους λόγους μόνο τα ονόματα, για του λόγου το αληθές)

Η αρχική λοιπόν ενημέρωση που μας δόθηκε ήταν ότι η σύζυγος του ιδιοκτήτη του φούρνου ηταν θετική.

Όπως αποδείχτηκε τελικά από τα αδιαμφησβήτητα αποτελέσματα των μοριακών τεστ η σύζυγος του ιδιοκτήτη ήταν αρνητική, χαίρει άκρας υγείας και παραμένει σπίτι της για την επιβεβλημένη καραντίνα αφού είχε άμεση επαφή με τον σύζυγο της ο οποίος ήταν θετικός.

Είναι πολύ πιθανό αφού ενεπλάκησαν πολλά άτομα στην περίπτωση αυτή και ο αντιδήμαρχος να παρανόησε αφού η θετική γυναίκα είναι τελικά η σύζυγος του υπαλλήλου που νόσησε πρώτος.

Και βέβαια οφείλουμε να διευκρινίσουμε και να διορθώσουμε την είδηση όμως θα πρέπει να υπερασπιστούμε και την δουλειά που κάνουμε.

Το άσχημο στην όλη υπόθεση ηταν ότι μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη του φούρνου άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις.

Και αυτό θα το έλεγε κανείς και θράσος. Απειλούν ποιοι αυτοί που μας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα σε δημόσιο κίνδυνο και με την ανευθυνότητα τους έχουν βάλει σε κίνδυνο ένα ολόκληρο χωριό, μια ολόκληρη επαρχεία;

Οι ποινικές ευθύνες που έχει κάποιος που βάζει σε  κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο με την μη τήρηση των μέτρων ποιες είναι;

Και όπως χαρακτηριστικά είπε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Σητείας” η συλλογική ευθύνη προϋποθέτει την προσωπική ευθύνη. Όποιος δεν σέβεται και βάζει σε κίνδυνο τον συνάνθρωπο του δεν σέβεται και βάζει σε κίνδυνο και τον εαυτό του”.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456