Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΝα πάρει άμεσα θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα αιτήματα των κατοίκων του Παλαικάστρου

Οι κάτοικοι του Παλαικάστρου αιτούνται να πάρει άμεσα θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο στα αιτήματα που έχουν θέσει. Ακολουθεί και επισυνάπτεται το κείμενο των αιτημάτων που στηρίζεται και υπογράφεται από μεγάλο αριθμό συγχωριανών μας και από το σύνολο των μαζικών φορέων και συλλόγων του Παλαικάστρου: “Επιτροπή κατοίκων και Φορέων του Παλαικάστρου Οι τελευταίες  εξελίξεις στο χωριό μας,  μας έχουν φέρει σε δραματική κατάσταση. Πολλοί από τους συγχωριανούς μας έχουν μεγάλη αγωνία και δικαίως για την υγεία...
Stavroula16. January 2021
palekastro-banner

Οι κάτοικοι του Παλαικάστρου αιτούνται να πάρει άμεσα θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο στα αιτήματα που έχουν θέσει. Ακολουθεί και επισυνάπτεται το κείμενο των αιτημάτων που στηρίζεται και υπογράφεται από μεγάλο αριθμό συγχωριανών μας και από το σύνολο των μαζικών φορέων και συλλόγων του Παλαικάστρου:

“Επιτροπή κατοίκων και Φορέων του Παλαικάστρου

Οι τελευταίες  εξελίξεις στο χωριό μας,  μας έχουν φέρει σε δραματική κατάσταση. Πολλοί από τους συγχωριανούς μας έχουν μεγάλη αγωνία και δικαίως για την υγεία τους, για τις οικογένειες τους, για το αύριο.  Δεν θέλουμε να συνεχιστεί η στοχοποίηση που γίνεται στους Παλαικαστριανούς, από αρμόδιους και μη,  αλλά να συνεχίσουμε  την ζωή μας  με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις.  Πέρα από τα πρωτόκολλα, με τα οποία οι αρμόδιοι  δικαιολογούν τις αντιρρήσεις τους στα αιτήματά μας, εμείς με κοινή λογική μας θέλουμε τα εξής:
● Να συνεχιστούν τα μαζικά τεστ για όλους τους κατοίκους του Παλαικάστρου. Δεν μπορούν να μας αφήνουν χωρίς τεστ αν έχουμε ένα θετικό κρούσμα στο σπίτι μας γιατί στο τέλος  μη ξέροντας ποιος από τους υπόλοιπους είναι θετικός θα κολλήσουμε όλοι.  Και μετά δεν θα έχουμε μόνο θετικά κρούσματα όπως μέχρι τώρα αλλά και σοβαρά νοσούντες.
● Να χρησιμοποιηθεί ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα  του Παλαικάστρου με ευθύνη κρατικής αρχής (Δήμου, Περιφέρειας, κράτους) για την διαμονή των θετικών κρουσμάτων  όπως έγινε το καλοκαίρι για τους τουρίστες.
● Οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ να πάνε και στα υπόλοιπα χωριά του Ιτάνου όπου υπάρχουν στενές επαφές μας.
● Να εγκατασταθεί γενικός γιατρός  με νοσηλευτή στο Παλαίκαστρο όσο διαρκεί το lockdown.
● Να στηριχθούν ψυχολογικά όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ειδικούς.
● Να ενισχυθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Άμεσα να αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης τις ευθύνες της και να στείλει συνεργεία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων  σε ψώνια κ.λπ.
● Άμεση ενίσχυση της κλινικής covid του νοσοκομείου Σητείας.

● Να στηριχθούν οι μικροεπαγγελματίες του Παλαικάστρου. ”

 

Επιτροπή κατοίκων και Φορέων του Παλαικάστρου

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456