Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαH Ομάδα Γυναικών Σητείας συμμετείχε στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία

Σε συνέχεια των δράσεων της η Ομάδα Γυναικών Σητείας συμμετείχε σήμερα, με παράσταση της στο Νοσοκομείο Σητείας, στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. Η ομάδα Γυναικών Σητείας (Μέλος της ΟΓΕ) χαιρετίζει και συνεχίζει να στηρίζει  τον αγώνα για τα Μέτρα για την Υγεία μας. Η πρωτοπόρα κινητοποίηση της επιτροπή κατοίκων και φορέων Παλαικάστρου αλλά και όλου του Σητειακού λαού που την στηρίζει, απέδειξαν έμπρακτα ότι μόνο οι μαζικές διεκδικήσεις μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Κάτω από τη συλλογική...
Stavroula28. January 2021

Σε συνέχεια των δράσεων της η Ομάδα Γυναικών Σητείας συμμετείχε σήμερα, με παράσταση της στο Νοσοκομείο Σητείας, στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία.

Η ομάδα Γυναικών Σητείας (Μέλος της ΟΓΕ) χαιρετίζει και συνεχίζει να στηρίζει  τον αγώνα για τα Μέτρα για την Υγεία μας. Η πρωτοπόρα κινητοποίηση της επιτροπή κατοίκων και φορέων Παλαικάστρου αλλά και όλου του Σητειακού λαού που την στηρίζει, απέδειξαν έμπρακτα ότι μόνο οι μαζικές διεκδικήσεις μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.
Κάτω από τη συλλογική πίεση κατάφεραν να αποσπάσουν την εκπλήρωση διεύρυνση των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν τεστ (έστω και αργοπορημένα) όπως η Ζάκρος και η Σητεία, την  τηλεφωνική στήριξη ψυχολόγων στους κατοίκους αλλά και την δέσμευση για την στελέχωση βασικών αιτημάτων τους όπως την επανάληψη διαγνωστικών τεστ στο Παλαίκαστρο, την και επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαικάστρου.

Κατακτήσεις που πρώτη φορά έλαβαν μορφή, σε πανελλαδικό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατηγική στοχοποίησης μελών της επιτροπής κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου, και δη γυναικών, με ψέματα και συκοφαντίες με μοναδικό σκοπό τον εκφοβισμό και την φίμωση των κατοίκων του Παλαικάστρου.

Η αλληλεγγύη και η αγωνιστική διεκδίκηση είναι τα όπλα μας.

Και συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα…

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στη μέση του δεύτερο κύματος της Πανδημίας και ο εμβολιασμός προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς, κάποιοι θέλοντας να λειάνουν τις γωνίες, θεωρούν περιττές τις περαιτέρω συζητήσεις και διεκδικήσεις για την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Τα μέτρα δεν εξαντλούνται ΜΟΝΟ στα τέστ.

Η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και στο Νοσοκομείο της Σητείας είναι ίδια και χειρότερη. Κενές θέσεις που καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού, χειρουργεία και ραντεβού που ακυρώνονται για να καλυφθούν οι εμβολιασμοί ή έκτακτες ανάγκες, υπερωρίες υγειονομικών που δεν πληρώνονται φαίνεται να είναι το κατά τα άλλα «έτοιμο και οργανωμένο» σχέδιο της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων.

Ενώνουμε τις φωνές μας και συντασσόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που συνεχίζουν να αγωνίζονται με κόστος ακόμα και την υγεία τους κάτω από το εντελώς αθωράκιστο σύστημα Υγείας και απαιτούμε:

  • Άμεσα πρόσληψη όλου του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή στο ΓΝ-Κέντρο Υγείας  ΣΗΤΕΙΑΣ.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο Σητείας.
  • Άμεση στελέχωση και λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων για να καλυφθούν ιατρικά οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Σητείας.

  • Δημόσια, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενους διαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής» στο Νοσοκομείο Σητείας αλλά και στους εκπαιδευτικούς, σε εργαζόμενους  σε μεγάλους εργασιακούς  χώρους όπως supermarket κλπ.
  • Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη, στην παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, ήπιων κρουσμάτων αλλά και των εμβολιασθέντων.

Στηρίζουμε τα αιτήματα για :

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.
  • Άμεση ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα  .
  • Επίταξη ιδιωτικού τομέα υγείας, ένταξή του στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων των ανθρώπων.

ΟΧΙ εμπόρευμα προς διαπραγμάτευση!

 

Σητεία, 27/01/2021

Ομάδα Γυναικών Σητείας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456