Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΘα προτιμήσουν να μην κάνουν το εμβόλιο οι Σητειακοί που παραπέμπονται στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίου Νικολάου

Με επιστολή τους ο Δήμος Σήτειας, ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σητείας μεταφέρουν στους αρμοδίους την δυσαρέσκεια των πολιτών της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίου Νικολάου για να εμβολιαστούν. Η άποψη που έχει επικρατήσει σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη είναι ότι “θα προτιμήσουν να μην κάνουν το εμβόλιο παρά να μπουν σε αυτήν την ανεπιθύμητη για αυτούς διαδικασία”....
Stavroula12. February 2021

Με επιστολή τους ο Δήμος Σήτειας, ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σητείας μεταφέρουν στους αρμοδίους την δυσαρέσκεια των πολιτών της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίου Νικολάου για να εμβολιαστούν. Η άποψη που έχει επικρατήσει σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη είναι ότι “θα προτιμήσουν να μην κάνουν το εμβόλιο παρά να μπουν σε αυτήν την ανεπιθύμητη για αυτούς διαδικασία”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με διαβεβαίωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Σητείας προς τον Δήμαρχο το εμβολιαστικό κέντρο Σητείας είναι καθ όλα έτοιμο και ικανό να ανταποκριθεί στη διαδικασία.

 

Η επιστολή του Δημάρχου Σητείας στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια αναφέρει:

 

Κύριε Υπουργέ,

Εντός του μήνα και συγκεκριμένα την 15η Φεβρουαρίου ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού για τους πολίτες 60-64 ετών, με αποκλειστικό εμβολιαστικό κέντρο την ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου για όλους τους πολίτες του  νομού Λασιθίου.

Δημιουργεί απορίες και εύλογα ερωτηματικά η ανωτέρω απόφαση, που αναγκάζει μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι να μετακινηθεί πέραν των εβδομήντα χλμ. σε μια περιοχή η οποία βρίσκεται σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου και έκτακτων περιοριστικών μέτρων, όταν στο Νοσοκομείο Σητείας διενεργούνται  χωρίς πρόβλημα οι μέχρι τώρα εμβολιασμοί και υπάρχει η διαβεβαίωση της επάρκειας προσωπικού και υποδομών για επέκταση της εμβολιαστικής αλυσίδας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και του περιορισμού των μετακινήσεων, παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς του Νοσοκομείου Σητείας για την απρόσκοπτη διαδικασία εμβολιασμού όλων των δημοτών μας από τις Υπηρεσίες Υγείας του Δήμου μας.

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456