Sitiaka is loading for You ...

 

OΑρθρογραφίαΕκτός η Σητεία από τον σχεδιασμό αθλητικών υποδομών στον Νομό

Αθλητικές υποδομές στο νομό, η επίσκεψη του Υφυπουργού και η Σητεία εκτός  Δεν θυμάμαι ομολογούμενος την τελευταία φορά που υφυπουργός αθλητισμού επισκέφθηκε το Λασίθι.  Πολλώ δε μάλλον όταν η επίσκεψη του συνοδεύτηκε  με ποσοτικοποιημένες δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση ή ανακοινώσεις για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε άλλους δήμους του Νομού.  Ενώ σε όλο την Κρήτη τα αθλητικά  έργα που έχουν εξαγγελθεί ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ. Σίγουρα όμως για ακόμα μια φορά  η Σητεία έλαμψε δια...
Stavroula28. February 2021
terzis foto

Αθλητικές υποδομές στο νομό, η επίσκεψη του Υφυπουργού και η Σητεία εκτός 

Δεν θυμάμαι ομολογούμενος την τελευταία φορά που υφυπουργός αθλητισμού επισκέφθηκε το Λασίθι.  Πολλώ δε μάλλον όταν η επίσκεψη του συνοδεύτηκε  με ποσοτικοποιημένες δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση ή ανακοινώσεις για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε άλλους δήμους του Νομού.  Ενώ σε όλο την Κρήτη τα αθλητικά  έργα που έχουν εξαγγελθεί ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ.

Σίγουρα όμως για ακόμα μια φορά  η Σητεία έλαμψε δια της απουσίας της από το σχεδιασμό των επισκέψεων του υφυπουργού.

Την ευθύνη βέβαια δεν πρέπει να την αποδίδουμε στον ίδιο. Το σίγουρο είναι πως αν δεν εκδηλώσεις ενδιαφέρον και δεν έχεις σχεδιάσει τον αθλητικό χάρτη της περιοχής σου  δεν είναι εύκολο να συμπεριληφθείς στο πλάνο των επισκέψεων κυβερνητικών παραγόντων .

Φαντάζομαι πως ο Δήμος Σητείας έχει αρκεστεί στις ενέργειες για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών από την προηγούμενη  περίοδο οι οποίες ξεπέρασαν σε σύνολο το 1.500.000 ευρώ και θεωρεί, πιθανόν,  πως δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον διεκδίκηση .

Εν τάχει θυμίζω, τα 380.000 ευρώ για τα τοιχία αντιστήριξης του δημοτικού σταδίου Σητείας, τα  492.500 ευρώ για την τοποθέτηση ταρτάν στο ίδιο στάδιο, τα 270.000 ευρώ για το γήπεδο Χάνδρα το ποιο σχεδόν ολοκληρώθηκε . Τα 170.000 ευρώ για το γήπεδο Παλαικάστρου, τα 40.000 ευρώ για το νέο 5χ5 στο Παλαικαστρο , τα 40.000 ευρώ για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στα 5χ5 Πισκοκεφαλου και Τουρλωτής, τις 65.000 ευρώ για την εκ βαθέων ανακαίνιση των γηπέδων τένις στην Σητεία, αλλά και την πίστωση των 120.000 ευρώ για την βελτίωση της ασφαλείας των αύλειων χώρων των σχολείων από τα οποία θα αντικατασταθεί το ταρτάν στο στίβο των γυμνασίων.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα και πάντα θα υπάρχουν θέματα σε όλους του τομείς, όπου ένας από αυτούς είναι  ο αθλητισμός που θα προκύπτουν ανάγκες για διεκδικήσεις.

Το στάδιο Σητείας χρειάζεται βελτίωση  στις δευτερεύουσες  υποδομές όπως είναι ο χώρος των κερκίδων με την στέγαση αυτών και  αντικατάσταση-τοποθέτηση νέων καθισμάτων. Η βελτίωση των αποδυτηρίων αλλά και η ανέγερση νέων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των ομάδων, ο σχεδιασμός και η προμήθεια αθλητικού υλικού για τον εξοπλισμό του σταδίου ( στρώματα ύψους και επί κοντό, εμπόδια, βατήρες κ.α.), η προμήθεια πυλώνων φωτισμού.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να σχεδιαστούν και να αποσταλούν ως αίτημα στην γενική γραμματεία αθλητισμού και στον ίδιο τον υφυπουργό που αν μη τι άλλο δείχνει πως υπάρχει η πρόθεση για εξωραϊσμό  και βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο νησί. Τέλος η ανάγκη για ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο είναι επιτακτική, όπως και η δυνητική στέγαση του κολυμβητηρίου. Ο υφυπουργός αθλητισμού έχει δείξει πως έχει πρόθεση να εντάξει αθλητικές υποδομές στον σχεδιασμό του υπουργείου.

Η πολιτεία πράττει . Είναι η σειρά του δήμου.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456