Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΈργα τέχνης οι Σταυροί της Κυριακής των Βαίων

“Εθελοντές καλλιτέχνες” κάθε χρόνο τέτοιες μέρες δημιουργούν έργα τέχνης τα οποία θα μοιραστούν στους πιστούς την ημέρα της Κυριακής των Βαίων. Οι Σταυροί της Κυριακής των Βαίων είναι δημιουργίες των ίδιων των πιστών οι οποίοι διατηρούν την παράδοση αυτή και την μεταφέρουν από γενιά σε γενιά. Σε κάθε ενορία συγκεντρώνονται οι πιστοί και κάνουν αυτή τη δουλειά 1-2 ημέρες πριν. Οι παλιοί δείχνουν στους νεότερους και έτσι το έθιμο συνεχίζεται. Η Κυριακή των Βαΐων είναι...
Stavroula22. April 2021

“Εθελοντές καλλιτέχνες” κάθε χρόνο τέτοιες μέρες δημιουργούν έργα τέχνης τα οποία θα μοιραστούν στους πιστούς την ημέρα της Κυριακής των Βαίων.

Οι Σταυροί της Κυριακής των Βαίων είναι δημιουργίες των ίδιων των πιστών οι οποίοι διατηρούν την παράδοση αυτή και την μεταφέρουν από γενιά σε γενιά. Σε κάθε ενορία συγκεντρώνονται οι πιστοί και κάνουν αυτή τη δουλειά 1-2 ημέρες πριν. Οι παλιοί δείχνουν στους νεότερους και έτσι το έθιμο συνεχίζεται.

Η Κυριακή των Βαΐων είναι η τελευταία ημέρα πριν την εβδομάδα των Παθών. Ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Κάθε τέτοια μέρα οι πιστοί βγαίνουν από τις εκκλησίες της Κρήτης με τα γνωστά σταυρουδάκια στο χέρι.

Ακόμα και σήμερα πολλοί πιστοί φυλάσσουν το σταυρουδάκι από τα βάγια που τους δίνουν στην εκκλησία στο εικονοστάσι τους, ενώ άλλοι το τοποθετούν στο αυτοκίνητό τους για να τους προστατεύει από την κακιά την ώρα.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456