Sitiaka is loading for You ...

 

ΑρθρογραφίαΝίκος Μακρυνάκης: Όταν ο χρόνος σταμάτησε

Για κάποιους ο χρόνος σταμάτησε στις 26 Μαΐου 2019. Προφανώς η  συντριπτική ήττα, την οποία σχεδόν δυο χρόνια μετά αδυνατούν να αποδεχθούν και να διαχειριστούν   αντί να  τους προβληματίσει και να τους συνετίσει  τους αποθράσυνε. Το μεσοδιάστημα από τις εκλογές εως την ανάληψη της διοίκησης από την νέα δημοτική αρχή   δεν υπάρχει  ή σκοπίμως αγνοείται από την πρώην δημοτική αρχή. Ο φίλος μου κ. Τερζής  καλά τα γράφει για την ενεργή σύμβαση συντήρησης αντλιτικών συγκροτημάτων ...
Stavroula27. April 2021
makrinakis foto

Για κάποιους ο χρόνος σταμάτησε στις 26 Μαΐου 2019.

Προφανώς η  συντριπτική ήττα, την οποία σχεδόν δυο χρόνια μετά αδυνατούν να αποδεχθούν και να διαχειριστούν   αντί να  τους προβληματίσει και να τους συνετίσει  τους αποθράσυνε.

Το μεσοδιάστημα από τις εκλογές εως την ανάληψη της διοίκησης από την νέα δημοτική αρχή   δεν υπάρχει  ή σκοπίμως αγνοείται από την πρώην δημοτική αρχή.

Ο φίλος μου κ. Τερζής  καλά τα γράφει για την ενεργή σύμβαση συντήρησης αντλιτικών συγκροτημάτων  και τα εντάλματα. Το υπόλοιπο όμως της σύμβασης και οι ανενεργές γεωτρήσεις  σκοπίμως αποκρύπτονται.

Προς ενημέρωση  των δημοτών το υπόλοιπο της σύμβασης κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας ανέρχονταν στο  ποσό των 4,15 € και παραλάβαμε  ανενεργές τις ακόλουθες γεωτρήσεις:

Πάνω Μάχες 442m (Αγ. Τριάδας),  Ρίζα 354m(Κρυών),Μόχλος 235m (Λάστρου), Πεύκος 160m (Σταυρωμένου), Κερατίδι 140m (Πεύκων), Σπιλιαρίδια 235m (Σφάκας), Χελιδωνιές 58m (Μαρωνιάς), Βρολίμες 160 m (Πραισσού) από την οποία είχαν κλαπεί τα καλώδια,  Καρύδι 1 (Καρυδίου), δυο προωθητικά στην Λάστρο και ένα στην Πραισσό.

Ας εξηγήσει στους δημότες και τους προέδρους. Ας εξηγήσει στον πρόεδρο της Σκοπής γιατί δεν δούλεψε η γεώτρηση στις Μέλισσες ενώ επισκευάστηκε  όπως αναφέρει στο δημοσίευμα  (κοστίζοντας 15226,46€ συμπληρώνω, γιατί ξεχάστηκε να αναφερθεί).

Ξεχνάει επίσης  τις απλήρωτες υποχρεώσεις προς τον εργολάβο ύψους 55684,09 €, την επιβάρυνση τους με 3813 € δικαστικά έξοδα και 21200 € τόκους δηλαδή 80697,09 € συνολικά, τις οποίες καταβάλαμε με επιχορήγηση που αιτηθήκαμε από το ΥΠΕΣ.

Αρέσκεται στην δημοσιότητα, την προβολή και τη επίδειξη γνώσης η οποία όμως ουδόλως ωφέλιμη είναι για τον ίδιο και ελάχιστα ενδιαφέρει τον δημότη. Καμία χρηματοδότηση εγγεγραμμένη σε κωδικούς  προϋπολογισμού  και χαρτιά δεν έχει σημασία για τον πολίτη ο οποίος θέλει να βλέπει έργα. Και έργα δημοπρατεί και πράττει η παρούσα δημοτική αρχή! (15 έως σήμερα και  ετοιμάζονται 8)

Έρχονται και χρηματοδοτήσεις. Λίγη υπομονή δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν!

Το αναφέρω παρότι εκτιμώ ότι κανένας δημότης δεν ενδιαφέρεται για  κωδικούς προϋπολογισμού, αριθμούς ενταλμάτων και  οποιοδήποτε νούμερο.

Με  πολύ μεγάλη ευκολία ο αγαπητός κ. Τερζής, όπως και ο πρώην δήμαρχος,  αρέσκονται να απαρριθμούν νούμερα, έργα, μελέτες επί χάρτου   και δυστυχώς  για πρώτη φορά συμπαρασύρουν  και μένα στο παιχνίδι των αριθμών  τούτη την ώρα.

Ο πολίτης  ενδιαφέρεται για την καθαρή γειτονιά,  την επάρκεια του νερού που πίνει και αρδεύει, την δυνατότητα να μεταβαίνει  στην περιουσία του και την προοπτική που έχει το παιδί του να επιτύχει σ αυτή την γωνία του κόσμου.

Για  την τόσο παραγωγική χρηματοδοτικά ενιαετία ενδεικτικά  αναφέρω την απένταξη του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΙΘΙΝΩΝ με την 7939/30-4-15 απόφαση του ΥΠΑΑΤ (ΑΔΑ:ΩΓΠΧ465ΦΘΗ-Μ9Β)  και την απένταξη της ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΧΟΧΛΑΚΙΩΝ με την 4679 /2-7-19  απόφαση του ΥΠΑΑΤ  (ΑΔΑ:6ΦΝΡ4653ΠΙ-ΕΩ6).

Κλείνοντας θα παρατηρήσω ότι χρήζει διερεύνησης  η περίπτωση όσων τολμούν να συγκρίνουν εννέα έτη με είκοσι μήνες εν μέσω πανδημίας.

Νίκος Μακρυνάκης

Αντιδήμαρχος Σητείας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456