Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΣυνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη με μέλη του κινήματος «Ενεργοί Μπαμπάδες»

Εν όψη της λήξης της διαβούλευσης του νομοσχεδίου στο οικογενειακό δίκαιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, το Σάββατο 24-04-2021, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κου Ιωάννη Πλακιωτάκη με τους κους Ατζολιδάκη Ευάγγελο και Ζερβάκη Γεώργιο, μέλη του κινήματος «Ενεργοί Μπαμπάδες». Ο Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης και τα αιτήματα του κινήματος «Ενεργοί Μπαμπάδες». Όπως αναφέρθηκε από τον κο Ε. Ατζολιδάκη «ως Ενεργοί Μπαμπάδες ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή τη συνεπιμέλεια, τον ίσο χρόνο και την...
Stavroula3. May 2021
mpampades plakiotakhs

Εν όψη της λήξης της διαβούλευσης του νομοσχεδίου στο οικογενειακό δίκαιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, το Σάββατο 24-04-2021, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κου Ιωάννη Πλακιωτάκη με τους κους Ατζολιδάκη Ευάγγελο και Ζερβάκη Γεώργιο, μέλη του κινήματος «Ενεργοί Μπαμπάδες».

Ο Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης και τα αιτήματα του κινήματος «Ενεργοί Μπαμπάδες». Όπως αναφέρθηκε από τον κο Ε. Ατζολιδάκη «ως Ενεργοί Μπαμπάδες ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή τη συνεπιμέλεια, τον ίσο χρόνο και την εναλλασσόμενη κατοικία των παιδιών διαζευγμένων οικογενειών και με τους δύο γονείς». Επίσης, τόνισε ότι οι επιστημονικοί φορείς τάσσονται υπέρ των αιτημάτων αυτών, όπως είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο «Συνήγορος του Πολίτη», η «Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία» και ο «Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων».

Ο Υπουργός τόνισε ότι γνωρίζει εις βάθος το νομοσχέδιο, ότι υπάρχει σύμπνοια των απόψεών του με τα δίκαια αιτήματα των «Ενεργών Μπαμπάδων» και ότι η κυβέρνηση δίνει την ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα με επίκεντρο το συμφέρον των παιδιών. Επίσης, τόνισε ότι ήταν απαραίτητο έπειτα από 40 χρόνια να αναμορφωθεί το παρόν νομοσχέδιο.

Ο κος Γ. Ζερβάκης τόνισε ότι «τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης και το γεγονός ότι άνω του 82% των σχολίων είναι υπέρ της έννοιας της Συνεπιμέλειας, καταδεικνύουν ότι πλέον η κοινωνία όχι απλώς είναι ώριμη για ριζικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, αλλά πλέον τις απαιτεί με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρων των παιδιών. Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι η παρούσα γενιά παιδιών διαζευγμένων γονιών βιώνουν καθημερινά την αποξένωση και την εσωτερική θλίψη από την αποστέρηση του ενός γονέα, με τον οποίο δεν έχουν αρκετό χρόνο». Ο κος Ε. Ατζολιδάκης πρόσθεσε ότι «και δεν είναι μόνο η παρούσα γενιά. Αναλογιστείτε τα πρότυπα που δίνουμε στα παιδιά διαζευγμένων γονέων με τις πανομοιότυπες δικαστικές αποφάσεις που δίνουν την αποκλειστική επιμέλεια στον ένα γονέα. Και το ποιο σημαντικό ίσως είναι ότι αυτά τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά, μεγαλώνοντας με τέτοια πρότυπα τι είδους οικογένειες θα δημιουργήσουν; Ότι ο ένας γονέας μπορεί να είναι «τουρίστας» και ότι οι δύο γονείς δεν είναι ίσοι όσον αφορά την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;».

Ο κος Ι. Πλακιωτάκης ζήτησε από τους «Ενεργούς Μπαμπάδες» αναλυτικές σημειώσεις για τα αιτήματά τους και τις τροποποιήσεις που επιθυμούν ανά άρθρο του νομοσχεδίου. Τέλος, υποσχέθηκενα επανέλθουν εάν υπάρξουν νέα δεδομένα μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες»

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456