Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΗ Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Μονή Τοπλού

Στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού της Κρήτης, η Υφυπουργός τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη συνοδευόμενη από τον πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός  βρέθηκε για διήμερη επίσκεψη στο Λασίθι. Η κ. Ζαχαράκη και ο κ. Βασιλικός βρέθηκαν στο Λασίθι μαζί με την  διάσημη σεφ από το Ισραήλ Atalya Ein Mor με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών Τουριστικών προϊόντων μέσω της Ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και μια ομάδα 12 Ισραηλινών, που θέλησαν να βιώσουν...
Stavroula27. May 2021

Στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού της Κρήτης, η Υφυπουργός τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη συνοδευόμενη από τον πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός  βρέθηκε για διήμερη επίσκεψη στο Λασίθι.

Η κ. Ζαχαράκη και ο κ. Βασιλικός βρέθηκαν στο Λασίθι μαζί με την  διάσημη σεφ από το Ισραήλ Atalya Ein Mor με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών Τουριστικών προϊόντων μέσω της Ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και μια ομάδα 12 Ισραηλινών, που θέλησαν να βιώσουν όχι ως τουρίστες, αλλά ως φιλοξενούμενοι την εμπειρία του τουρισμού στην Κρήτη.

Σε μια μοναδική εμπειρία εξελίχθηκε η επίσκεψη της Yφυπουργού, την δεύτερη ημέρα παραμονής της στο Λασίθι, στην Ιερά Μονή Τοπλού όπου της δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσει την ιερότητα του χώρου, να δοκιμάσει τα εξαιρετικά προϊόντα της Μονής με γευσιγνωσία κρασιών και ελαιόλαδων και να βιώσει τι θα πει πραγματική φιλοξενία χάρις την φροντίδα του Ηγούμενου Αμβρόσιου Σκαρβέλη, του πατέρα Φιλόθεου, των ανθρώπων του Μοναστηριού και των ανθρώπων της εταιρίας ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.

Την κα Ζαχαράκη και τον κ Βασιλικό υποδέχτηκαν στο Μοναστήρι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο ηγούμενος της  Ιεράς Μονής Τοπλού, Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο πατέρας Φιλόθεος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Γουλιδάκης Ιωάννης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα κ Τσιφετάκης Γιώργος, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαικάστρου κ Χατζηδάκης Νίκος.

Η κ. Ζαχαράκη  σε δηλώσεις της ανέφερε ότι “Η  επιτυχημένη εμπειρία της περυσινής χρονιάς, δίνει την δυνατότητα, να υπάρχει η αισιοδοξία, ότι αυτό το καλοκαίρι σε επίπεδο τουρισμού, οι συνθήκες και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Η χώρα θα καταφέρει να είναι μια χώρα πρότυπο για τον Τουρισμό, ακόμη και υπό τις συνθήκες της πανδημίας”. Σε ότι αφορά την επίσκεψη της στη Μονή τόνισε ότι “Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα ο συνδυασμός του θρησκευτικού τουρισμού ο οποίος  συνδέετε με σεβασμό με τον τρόπο ζωής της Μονής και όλο αυτό έχει άμεση σύνδεση με την τοπική παραγωγή δίνοντας και θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία”.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφέρθηκε στους μαζικούς εμβολιασμούς που φτάνουν πλέον όπως τόνισε το 1% του πληθυσμού της χώρας καθημερινά, διευκρινίζοντας ότι  το στοίχημα που έχει μπει, είναι το στοίχημα  της εμπιστοσύνης  των αγορών.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε  προβλέψεις, καθώς  προχωρώντας θα βλέπουμε τα δεδομένα. Πάμε για μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από την περσινή χρονιά,  όχι όμως μέχρι τα ιστορικά νούμερα των περασμένων ετών.  Μας  ανησυχεί ότι το μέλλον είναι άγνωστο όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε έχοντας από τη μια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα και από την άλλη την ετοιμότητα και την συνεργασία με την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε με μέτρα  οτιδήποτε προκύψει» ανέφερε ο κ. Βασιλικός.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456