Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΣτην εθνική ομάδας ρομποτικής δύο μέλη της ομάδας του 1ου Γυμνάσιου Σητείας

Συνολικά 1.600 μαθητές και 200 προπονητές από 110 χώρες έδωσαν το παρών στο FIRST LEGO LEAGUE Virtual Open International Greece 2021 που πραγματοποιήθηκε 24-25-26 και 27 Ιουνίου, με διαγωνιστικές διαδικασίες και τα robot games, με τους 100 εθελοντές να συντονίζουν τα πάντα από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών. Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Σητείας συμμετείχε στο διαγωνισμό και κέρδισε τις εντυπώσεις δίνοντας προοπτική εξέλιξης και στα παιδιά που έλαβαν μέρος αλλά και στο ίδιο το άθλημα,...
Stavroula28. June 2021

Συνολικά 1.600 μαθητές και 200 προπονητές από 110 χώρες έδωσαν το παρών στο FIRST LEGO LEAGUE Virtual Open International Greece 2021 που πραγματοποιήθηκε 24-25-26 και 27 Ιουνίου, με διαγωνιστικές διαδικασίες και τα robot games, με τους 100 εθελοντές να συντονίζουν τα πάντα από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών.

Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Σητείας συμμετείχε στο διαγωνισμό και κέρδισε τις εντυπώσεις δίνοντας προοπτική εξέλιξης και στα παιδιά που έλαβαν μέρος αλλά και στο ίδιο το άθλημα, σε επίπεδο Δήμου πλέον. Ο πήχης από την συγκεκριμένη ομάδα μπήκε πολύ ψηλά για τις δυνατότητες ενός σχολείου και τώρα θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς αυτής της πόλης να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν την σημαντική προσπάθεια των παιδιών για να υπάρξει και συνέχεια. Αυτό είναι και το αίτημα της ομάδας και της προπονήτριας τους, κας Νεκταρίας Αντωνακάκη, το οποίο απηύθυναν αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού με δηλώσεις τους στα  ΣΗΤΕΙΑΚΑ.

Δύο από τα μέλη της ομάδας, ο Δημήτρης Φωτεινάκης και ο Μενέλαος Κωνσταντάκης βάζουν υποψηφιότητα για την εθνική ομάδα ρομποτικής περνώντας στη δεύτερη φάση της διαδικασίας με την προοπτική συμμετοχής ακόμα δύο μελών.

Οι ομάδες διαγωνίστηκαν ψηφιακά και η καινοτομία είναι το υβριδικό μοντέλο, συνθήκες που συνδυάζουν σύγχρονες και ασύγχρονες διαδικασίες για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε τρία μέρη, πρότζεκτ καινοτομίας, (innovation project), robot design και robot game και core values -βασικές αξίες, δεξιότητες του 21ου αιώνα και ομαδικότητα, η οποία κρίνεται από τους κριτές.
Το FIRST LEGO LEAGUE Virtual Open International Greece 2021 διοργανώθηκε από την Eduact σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη First και τη Lego Education υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ακαδημίας.

 

Είμαστε υπερήφανοι για σας παιδιά και σας ευχαριστούμε έναν έναν ξεχωριστά:

Αρχατζικάκη Νικόλαο

Αχλαδιανακη Αντριάνα

Γιάνναρου Πελαγία

Διακαινισακης Χρήστος

Ζερβάκης Μάνος

Κουτσαντωνακης Μάνος

Κωνσταντάκης Μενέλαος

Κέισι Ζογιακού Γερά Ελέζι

Μανουσάκης Μάνος

Φωτεινάκης Δημήτρης

Και τα παιδιά που λειτουργούν υποστηρικτικά και συμμετέχουν ισότιμα στην ομάδα όπως:

Δανδουλάκη Αριάδνη

Δερμιτζάκης Ανδρέας

Ζανικέλλι Στέλιος

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456