Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΓιάννης Δασκαλάκης: Τις επόμενες ημέρες τοποθετούνται οι πρώτοι απινιδωτές στην πόλη της Σητείας

Μετά και την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σητείας στην οποία ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η δημιουργία δικτύου απινιδωτών στο Δήμο, κινήθηκαν πολύ γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να βρισκόμαστε λίγο πριν την υλοποίηση του αιτήματος της επιτροπής. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν εντός της πόλης της Σητείας και σε στρατηγικά σημεία οι δυο πρώτοι απινιδωτές. Τα πρώτα σημεία που επελέγησαν θα είναι στην κεντρική πλατεία της πόλης και...
Stavroula12. July 2021

Μετά και την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σητείας στην οποία ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η δημιουργία δικτύου απινιδωτών στο Δήμο, κινήθηκαν πολύ γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να βρισκόμαστε λίγο πριν την υλοποίηση του αιτήματος της επιτροπής.

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν εντός της πόλης της Σητείας και σε στρατηγικά σημεία οι δυο πρώτοι απινιδωτές. Τα πρώτα σημεία που επελέγησαν θα είναι στην κεντρική πλατεία της πόλης και το παραλιακό μέτωπο.

Οι απινιδωτές θα βρίσκονται σε εμφανή, προφυλασσόμενα σημεία στα οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση εύκολα όποιος πολίτης θα γνωρίζει και θα μπορεί να προφέρει τις πρώτες βοήθειες στα κρίσιμα πρώτα λεπτά ενός έκτακτου περιστατικού.

Τα σημεία των απινιδωτών θα επισημαίνονται και στους τουριστικούς χάρτες της πόλης.

Καθοριστικής σημασίας, για την σωστή και αποτελεσματική χρήση των απινιδωτών, θα είναι η στήριξη του όλου εγχειρήματος από την ΕΔΑΚ και συγκεκραμένα από τα εκπαιδευμένα άτομα της ομάδας.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ το μέλος της Επιτροπής Υγείας,  επικεφαλής της ΕΔΕΑΚ και διαπιστευμένος εκπαιδευτής κ Γιάννης Δασκαλάκης ” Το εργαλείο αυτό μπορεί στα χέρια ενός εκπαιδευμένου να είναι πολύ χρήσιμο αλλά και καταστροφικό αν βρεθεί στα χέρια αυτού που δεν γνωρίζει. Ο απινιδωτής σε συνδυασμό με βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορεί να σώσει μια ζωή”.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456