Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΜόνο υπερηφάνεια για την παρουσία της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καζάρμα

Υπερηφάνεια για το ελληνικό φρόνημα ήταν το συναίσθημα που επικράτησε στην παρουσίαση της Mπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας την Πέμπτη το βράδυ στην Καζάρμα. Η βραδιά ξεκίνησε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου,  με το κοινό όρθιο να τιμά και να χειροκροτεί παρατεταμένα. Ο Διοικητής του Σμήνους Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, Επισμηναγός (ΜΣ) Λιτσαρδόπουλος Αλέξανδρος εξέφρασε, με δήλωση του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ, την ικανοποίηση του που βρέθηκε και είχε την ευκαιρία η Μπάντα να παίξει στον εξαιρετικό...
Stavroula30. July 2021

Υπερηφάνεια για το ελληνικό φρόνημα ήταν το συναίσθημα που επικράτησε στην παρουσίαση της Mπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας την Πέμπτη το βράδυ στην Καζάρμα.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου,  με το κοινό όρθιο να τιμά και να χειροκροτεί παρατεταμένα.

Ο Διοικητής του Σμήνους Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, Επισμηναγός (ΜΣ) Λιτσαρδόπουλος Αλέξανδρος εξέφρασε, με δήλωση του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ, την ικανοποίηση του που βρέθηκε και είχε την ευκαιρία η Μπάντα να παίξει στον εξαιρετικό χώρο του Φρούριου της Καζάρμα.

Πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που είχαν την ιδέα και σε αυτούς που υλοποίησαν την εκδήλωση αυτή, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ κ Κωστή Λυμπερίου, με πρωτοβουλία του οποίου Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε στη Σητεία.

Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό σαράντα (40) ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο.

Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα, το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει σαράντα δύο (42) άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά (7) Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Επισμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία).

Η ελαφρά Ορχήστρα έχει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα και διατίθεται για την κάλυψη αναγκών διαφόρων εκδηλώσεων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της χώρας μας.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456