Sitiaka is loading for You ...

 

Πολιτισμός“Χώμα-Νερό-Φωτιά” από το Νίκο Μακρυνάκη

Η εντυπωσιακή έκθεση κεραμικής με τον τίτλο “Χώμα-Νερό-Φωτιά” του Νίκου Μακρυνάκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στον δημοτικό κήπο Σητείας. Ο Νίκος Μακρυνάκης στην τρίτη κατά σειρά έκθεση του στην Ελλάδα, μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο, με έργα raku κάνει μια αναφορά  στη Μινωίτησσα ως σύμβολο ελευθερίας. Ο Νίκος Α. Μακρυνάκης γεννήθηκε το 1961 στην Μυρσίνη Σητείας στην Κρήτη. Το 1984 ξεκίνησε την επαφή του με τον πηλό στην σχολή κεραμικής στο Μαρούσι,...
Stavroula8. August 2021

Η εντυπωσιακή έκθεση κεραμικής με τον τίτλο “Χώμα-Νερό-Φωτιά” του Νίκου Μακρυνάκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στον δημοτικό κήπο Σητείας.

Ο Νίκος Μακρυνάκης στην τρίτη κατά σειρά έκθεση του στην Ελλάδα, μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο, με έργα raku κάνει μια αναφορά  στη Μινωίτησσα ως σύμβολο ελευθερίας.

Ο Νίκος Α. Μακρυνάκης γεννήθηκε το 1961 στην Μυρσίνη Σητείας στην Κρήτη.
Το 1984 ξεκίνησε την επαφή του με τον πηλό στην σχολή κεραμικής στο Μαρούσι, με δασκάλους δύο από τους πλέον σημαντικούς κεραμίστες της σύγχρονης κεραμικής στην Ελλάδα, το Ανδρέα Μάρκαρη στον τροχό και τον Ρούλη Παπαδόπουλο στα υαλώματα.

Το 1985 ξεκινά το πρώτο του εργαστήρι στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια και το 1986 παρουσιάζει την πρώτη του δουλειά στην αίθουσα του συλλόγου Σητειακών ‘’Πραισός’’, στην Αθήνα.

Το 1988, βρίσκεται στην Χαϊδελβέργη όπου δουλεύει σε εργαστήριο κεραμικής και συγχρόνως βοηθάει στην αναβάθμιση της λειτουργίας και των δράσεων του κυλικείου της Ελληνικής κοινότητας της πόλης, το 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα και μετακομίζει το εργαστήρι του στην Μυρσίνη.

Το 2001 δέχεται πρόσκληση από το Reinhardt University της Ατλάντα, για δυο μήνες παραδίδει σεμινάρια κεραμικής-raku.

Το 2016 μετοικίζει στο Βερολίνο, για να επιστρέψει στην Μυρσίνη το 2019 και να ξαναπιάσει τον πηλό μετά από 20 χρόνια.

 

Ο Νίκος Μακρυνάκης ευχαριστεί θερμά τον  Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» και τον  Γιάννη Μανιαδάκη για την βοήθεια στο στήσιμο της έκθεσης.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456