Sitiaka is loading for You ...

 

OΠολιτισμόςΠαρουσίαση του βιβλίου “Κουφονήσι, το νησί της Πορφύρας”. Υπόσχεση ολοκλήρωσης του έργου του Νίκου Παπαδάκη

Μια εξαιρετική ευκαιρία είχαν να γνωρίσουν το νησί της πορφύρας, τη μικρή Δήλο του Λιβυκού, όσοι παραβρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Ν. Παπαδάκη με τίτλο “Κουφονήσι, το νησί της Πορφύρας” μια πρωτοβουλία του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας ”ο Βιτσέντζος Κορνάρος” σε συνεργασία με τον ΔΟΚΑΣ. Το βιβλίο είναι ουσιαστικά ένα αφιέρωμα στη μνήμη του ακούραστου αρχαιολόγου Νίκου Παπαδάκη ο οποίος μέσα σε αντίξοες συνθήκες από το 1976-1987 αποκάλυψε πλήθος αρχαιολογικών...
Stavroula21. August 2021

Μια εξαιρετική ευκαιρία είχαν να γνωρίσουν το νησί της πορφύρας, τη μικρή Δήλο του Λιβυκού, όσοι παραβρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Ν. Παπαδάκη με τίτλο “Κουφονήσι, το νησί της Πορφύρας” μια πρωτοβουλία του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας ”ο Βιτσέντζος Κορνάρος” σε συνεργασία με τον ΔΟΚΑΣ.

Το βιβλίο είναι ουσιαστικά ένα αφιέρωμα στη μνήμη του ακούραστου αρχαιολόγου Νίκου Παπαδάκη ο οποίος μέσα σε αντίξοες συνθήκες από το 1976-1987 αποκάλυψε πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων με κύριο το νοτιότερο αρχαίο θέατρο της Ελλάδας και της Ευρώπης με 1000 θέσεις καθώς και κατεργασμένα κελύφη πορφύρας, της πολύτιμης πορφυρής βαφής αυτοκρατόρων και ευγενών.

Εξαιρετικές αναφορές, με επιστημονική ακρίβεια, γίνονται στην μορφολογία του εδάφους, τη χλωρίδα και την πανίδα αλλά και στις ξεχωριστές παραλίες του νησιού.

Το βιβλίο εκδόθηκε με την επίβλεψη του Μανώλη Ν. Παπαδάκη, γιού του μακαριστού αρχαιολόγου Νίκου Παπαδάκη, επενδυμένο με τη φροντίδα της συζύγου του Ιουλίας Ζαφειράκη.

Η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση όλων το όνειρο του Νίκου Παπαδάκη να γίνει πραγματικοτητα.

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ήταν εκεί και σας παραθέτουν ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456