Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τους απολυμένους της ΕΑΣ

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Σητεία 27 Αυγούστου 2021 Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η απόφαση του δικαστηρίου με αριθμό 7/2021, που δημοσιεύτηκε στη Νεάπολη Λασιθίου στις 9 Αυγούστου 2021 και αφορά την αίτηση που η Ένωση κατέθεσε στο Δικαστήριο και ζητούσε να της επικυρώσει την συμφωνία εξυγίανσης που έχει υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ τους αγώνες μας. Σύμφωνα με το διατακτικό της άνω απόφασης, επιστρέφει στην Ένωση για τροποποίηση, την συμφωνία εξυγίανσης, που...
Stavroula27. August 2021
dik
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Σητεία 27 Αυγούστου 2021
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Η απόφαση του δικαστηρίου με αριθμό 7/2021, που δημοσιεύτηκε στη Νεάπολη Λασιθίου στις 9 Αυγούστου 2021 και αφορά την αίτηση που η Ένωση κατέθεσε στο Δικαστήριο και ζητούσε να της επικυρώσει την συμφωνία εξυγίανσης που έχει υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ τους αγώνες μας.
Σύμφωνα με το διατακτικό της άνω απόφασης, επιστρέφει στην Ένωση για τροποποίηση, την συμφωνία εξυγίανσης, που η Ένωση είχε υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς και προέβλεπε κούρεμα 80% των δεδουλευμένων μας και αποπληρωμή του υπολοίπου ποσού έως το 2040. Το Δικαστήριο ζητά από την Ένωση να τροποποιήσει την συμφωνία με σαφείς κατευθύνσεις όσον αφορά τους εργαζόμενους και μόνο, προκειμένου να εξοφληθεί το σύνολο των οφειλόμενων μας, με την έγγραφη συναίνεση του κύριου πιστωτή της, που είναι η Tράπεζα. Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου το οποίο μιλάει για έλλειψη καλής πίστης, μιλάει για έντονη αδικία, μιλάει για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.
Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι η συμφωνία της Ένωσης για κούρεμα των δεδουλευμένων μας κατά 80% και αποπληρωμή των υπόλοιπων οφειλομένων ποσών «δεν δύναται να τύχει επικύρωσης από το δικαστήριο καθ’ ότι κρίνεται ως προδήλως αντικείμενη στις επιταγές της καλής πίστης». Επίσης σε άλλο σημείο της η απόφαση του Δικαστηρίου τονίζει ότι «η συμφωνία υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιτάσσει η καλή πίστη και δημιουργεί έντονη την εντύπωση αδικίας εις βάρος των εργαζομένων και ότι η άσκηση του δικαιώματος της ένωσης για εξυγίανση απαγορεύεται να υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη ή τα χρηστά ήθη ή ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός του δικαιώματος».
Το Δικαστήριο έκρινε τα παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1. Θα χρειαστούν 30 (τριάντα) ολόκληρα έτη για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας!
2. Είναι άδικο να “τιμωρούνται” οι βιοπαλαιστές εργαζόμενοι που εμπιστεύθηκαν την Ένωση, δουλεύοντας για αυτήν και τελικά δεν πληρώθηκαν για την εργασία τους. Αντιθέτως, ο Νόμος επιτάσσει ότι οφείλουν να προστατεύονται κατά προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων πιστωτών.
3. Το σύνολο των εργατικών απαιτήσεων αποτελεί μόλις το 4,56% των συνολικών οφειλών της Ένωσης. Άρα, το Δικαστήριο έκρινε ότι μπορούν να αποπληρωθούν κατά προτεραιότητα, χωρίς να τεθεί σε αμφιβολία η υπόλοιπη συμφωνία της Ένωσης για εξυγίανση της.
Και ρωτάμε: Για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας εξυγίανσης, που αναφέρονται στην πληρωμή των οφειλομένων μας, αλλά και την μεθόδευση να υποβληθεί η συμφωνία αυτή χωρίς ενημέρωση και διαπραγμάτευση, είχαν ενημέρωση τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης; Εξαπατήθηκαν; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε και ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι υπήρξαν συνένοχοι σ αυτήν την μεθόδευση.
Όλο αυτό το διάστημα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, με δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις του Προέδρου, αυθαίρετα συκοφαντήθηκαν οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους (ότι δήθεν ήθελαν να κλείσουν την Ένωση για λόγους εκδίκησης) αλλά και άτομα σε προσωπικό επίπεδο (για δήθεν σύγκρουση συμφερόντων).
Οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτήν την διαστρέβλωση της πραγματικότητας ουδέποτε επέστρεψαν τις συκοφαντίες, αλλά εξήγησαν σαφώς τις υποχωρήσεις που έχουν κάνει έντεκα χρόνια τώρα προκειμένου να γίνει βιώσιμη η Ένωση. Ακόμα και με την λάσπη που δεχτήκαμε συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την προσπάθεια βιωσιμότητας της Ένωσης.
Συνεπώς, το αρμόδιο Δικαστήριο έκρινε ότι όλες οι εργατικές απαιτήσεις μας πρέπει να αποπληρωθούν άμεσα. Το θέμα λύθηκε. Περιμένουμε τη συμμόρφωση στο νόμο και στις δικαστικές αποφάσεις.
Τα δίκαια αιτήματα μας που επικύρωσε η δικαιοσύνη με την απόφαση και το σκεπτικό της, είχαν ήδη γίνει αποδεκτά και είχαν στήριξη από την κοινωνία και τους φορείς στο σύνολο τους, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Συγκεκριμένα
Τον Βουλευτή Λασιθίου και Υπουργό της Κυβέρνησης κο Γιάννη Πλακιωτάκη για την ξεκάθαρη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας και την συγκατάθεση του για να δημοσιοποιήσουμε την άποψη του.
Τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κο Μανόλη Θραψανιώτη, για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, τον συνάδελφο του πρώην Βουλευτή κο Στογιαννίδη καθώς και τους τοπικούς – Σητειακούς εκπροσώπους των.
Το βουλευτή του ΚΚΕ Ηρακλείου κο Μανόλη Συντυχάκη για την συμπαράσταση του με επίσκεψη στη Σητεία, για την ερώτηση που κατέθεσε και τη μάχη που έδωσε κατά τη συζήτηση της στην Ολομέλεια της Βουλής, υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας.
Τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ’’ κύριο Καραμανωλάκη Νίκο για την καθαρή θέση του υπέρ των εργαζομένων.
Τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ‘’ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ’’ κύριο Συμεωνίδη Σίμο και τους συνεργάτες του, που έφερε το θέμα στον Δημοτικό Συμβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
Τα παρακάτω σωματεία:
1. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών
Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «Τάλως»
2. Επιχειρησιακό Σωματείο Αύρα Ελούντας «Breeze»
3. Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου
4. Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ
5. Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων
6. Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Χανίων
7. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χανίων
8. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων
9. Σύνδεσμός Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων-
10. Εκμεταλλεύσεων Εστιατορίων-Μαγειριών Ν. Χανίων
11. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας τροφίμων-αρτοσκευασμάτων-ποτών-ειδών ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων
12. Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Χανίων
13. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου
14. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου
15. Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Ηρακλείου
16. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου
17. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ και μνεία στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κο Μανώλη Πεπόνη ο οποίος τάχθηκε υπέρ μας από την πρώτη στιγμή και ως κύριος μάρτυρας που κατέθεσε κατά την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης στο Δικαστήριο, υποστήριξε σθεναρά και με παρρησία τα δίκαια αιτήματα μας.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όποιο μέσον μας δίνει ο νόμος μέχρι την πλήρη καταβολή των απαιτήσεών μας, όπως επιτάσσει και η απόφαση του Δικαστηρίου. Θέλουμε μια Ένωση για το προϊόν, τον Αγρότη, τον Εργαζόμενο.
Περιμένουμε τώρα και την Ένωση να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και να τηρήσει τις νόμιμες υποχρεώσεις της, όπως ορίζονται από την με αριθμ. 7/2021 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου.
Συνεχίζουμε.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456