Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΟι άνθρωποι που κάνουν τον τόπο μας δικό τους

Ο Παύλος Δρίτσας είναι δικηγόρος Αθηνών, άνθρωπος της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται. Μια τυχαία επιλογή διακοπών τον έφερε στην Σητεία και συγκεκριμένα στο μικρό χωριό του Κανένε (Άγιος Σπυρίδωνας). Η συγκυρία ήταν καρμική και τα τελευταία τέσσερα συνεχόμενα καλοκαίρια του τα περάνει σε αυτόν τον τόπο. Και αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τόσες επιλογές να γυρίζει πάλι και πάλι εδώ. Όπως λέει “Σ αυτόν τον τόπο μπορείς να βρεις στιγμές υπενθύμισης....
Stavroula1. September 2021

Ο Παύλος Δρίτσας είναι δικηγόρος Αθηνών, άνθρωπος της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται. Μια τυχαία επιλογή διακοπών τον έφερε στην Σητεία και συγκεκριμένα στο μικρό χωριό του Κανένε (Άγιος Σπυρίδωνας). Η συγκυρία ήταν καρμική και τα τελευταία τέσσερα συνεχόμενα καλοκαίρια του τα περάνει σε αυτόν τον τόπο.

Και αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τόσες επιλογές να γυρίζει πάλι και πάλι εδώ.

Όπως λέει “Σ αυτόν τον τόπο μπορείς να βρεις στιγμές υπενθύμισης. Σου δίνεται η ευκαιρία να πας λίγα βήματα πίσω, να βρεις τα πράγματα που έχουν αξία, απλότητα, αγάπη πολύ, φιλοξενία αληθινή. Όταν βρίσκεις όλα αυτά μαζί σε έναν τόπο είναι αδύνατον να γυρίσεις το βλέμμα από την άλλη”.

 

Αυτοί λοιπόν είναι οι άνθρωποι που θέλουμε και αγαπάμε, οι άνθρωποι που ταιριάζουν σε αυτόν τον τόπο, που δίνουν και παίρνουν αξία από αυτόν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν τον τόπο μας δικό τους. Ένας τόπος ξεχωριστός, με τα μικρά, γραφικά χωριουδάκια του να κάνουν τη διαφορά.

 

O Παύλος, μας έδωσε μια ακόμα υπόσχεση επιστροφής. Αποχαιρετώντας τους συχωριανούς του, πλέον, γράφει:

 

“Και πάλι απόψε αποχαιρετώ αυτόν εδώ τον τόπο. Με ευγνωμοσύνη όμως κι όχι με κλαψουρίσματα, ξέχειλος κι όχι μισός. Γιατί αυτός εδώ ο τόπος δε ξέρει από μέτρια. Ξέρει από ύψος κι ανάστημα, από περηφάνεια κι αξιοπρέπεια, από μοιρασιά και δόσιμο.
Απλόχερα κι ανοιχτόκαρδα, χωρίς ανταλλαγές, μήτε υπολογισμούς.
Δε ξέρω ποιος είναι αυτός που μού ´βαλε στο χέρι το διαβατήριο για τούτες ´δω τις ευλογίες, ούτε τι να ´ναι αυτό που κάποτε έκανα, για να τ´ αξίζω.
Ξέρω όμως μονάχα αυτό εδώ: δεν υπάρχει μεγαλύτερο μάθημα από την ανθρωπιά, την ταπεινότητα και την αγάπη.
Για ό,τι αν καυχιόμαστε, για ό,τι κι αν έχουμε προσφέρει, για όσα κι αν έχουμε πετύχει, δε θα καταφέρουμε ποτέ να φτάσουμε αυτά τα γερασμένα χέρια που σκουπίζονται όπως-όπως σε μια ποδιά μόνο και μόνο για να προλάβουν να σ´αγκαλιάσουν”.

 

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456