Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΣτο 92% οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στο ΓΕΛ Σητείας. Δύο μοριακά τεστ την εβδομάδα με επιβάρυνση τους οι ανεμβολίαστοι

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, με τις ευχές όλων, αυτή να είναι μια κανονική σχολική χρονιά. Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ μίλησαν με τον υποδιευθυντή του ΓΕΛ κ Μανώλη Τσιφετάκη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με τις κινήσεις που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια,  έγιναν έγκαιρα από πλευράς υπουργείου και αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών αλλά και την προμήθεια των βιβλίων. Όσων αφορά τα...
Stavroula6. September 2021

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, με τις ευχές όλων, αυτή να είναι μια κανονική σχολική χρονιά.

Τα ΣΗΤΕΙΑΚΑ μίλησαν με τον υποδιευθυντή του ΓΕΛ κ Μανώλη Τσιφετάκη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με τις κινήσεις που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια,  έγιναν έγκαιρα από πλευράς υπουργείου και αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών αλλά και την προμήθεια των βιβλίων.

Όσων αφορά τα νέα δεδομένα της πανδημίας οι σχολικές μονάδες κάνουν όλη την απαραίτητη προετοιμασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές και αναμένονται οι λεπτομερείς οδηγίες.

“Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία την νέας σχολικής χρονιάς και έτσι θα πρέπει να είναι για το καλό των παιδιών. Tο μεγαλύτερο πλήγμα που αφήνει πίσω της η πανδημία, πέραν του οικονομικού, είναι η επιβαρυμμένη ψυχολογική κατάσταση των μαθητών, γι αυτό και η πολιτεία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων χωρίς καμία καθυστέρηση και με τα απαραίτητα πρωτόκολλα τα οποία αν εφαρμόσουμε τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά” σημείωσε ο κ Τσιφετάκης.

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

 • οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο,
 • οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

 • απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
 • επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές:

 • προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:
 • Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
  • 2 εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων
  • εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).
 • Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
  • 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ – self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Όλοι οι ανωτέρω επιβεβαιωτικοί έλεγχοι παρέχονται δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ. Στόχος των πολύ αυξημένων ελέγχων είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

Το πρωτόκολλο «Αρχές Διαχείρισης Ύποπτων ή Επιβεβαιωμένων Περιστατικών Λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες» του ΕΟΔΥ θα περιλαμβάνει περαιτέρω αναλυτική περιγραφή του ορισμού «στενής επαφής» και οδηγίες διαχείρισης των κρουσμάτων.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456