Sitiaka is loading for You ...

 

OΠολιτισμόςΈκλεψαν τις εντυπώσεις οι “Ζαχαρωτές Μαντινάδες”

Έκλεψαν τις εντυπώσεις, την Παρασκευή το βράδυ στον Διαγωνισμό Μαντινιάδας στο όμορφο λιμάνι της Σητείας, οι “Ζαχαρωτές Μαντινάδες” ένα έθιμο 100 και πλέον ετών, το οποίο καθιερώθηκε στην διάρκεια των πανηγυριών και γλεντιών του καλοκαιριού σε όλη την Κρήτη και ήταν ένα μέσο επικοινωνίας και φλερτ των νέων της εποχής. Ανάμεσα στους εξαιρετικούς πάγκους των Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην βραδιά και  ομόρφυναν τον πεζόδρομο στις “Πάπιες”, ήταν και αυτός του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που...
Stavroula19. September 2021

Έκλεψαν τις εντυπώσεις, την Παρασκευή το βράδυ στον Διαγωνισμό Μαντινιάδας στο όμορφο λιμάνι της Σητείας, οι “Ζαχαρωτές Μαντινάδες” ένα έθιμο 100 και πλέον ετών, το οποίο καθιερώθηκε στην διάρκεια των πανηγυριών και γλεντιών του καλοκαιριού σε όλη την Κρήτη και ήταν ένα μέσο επικοινωνίας και φλερτ των νέων της εποχής.

Ανάμεσα στους εξαιρετικούς πάγκους των Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην βραδιά και  ομόρφυναν τον πεζόδρομο στις “Πάπιες”, ήταν και αυτός του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που παρουσίασε στους επισκέπτες του διαγωνισμού την διαδικασία κατασκευής των “Ζαχαρωτών Μαντινάδων” αλλά και την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτές.

Η Λένα Ηγουμενάκη, πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, μίλησε για το έθιμο των “Ζαχαρωτών Μαντινάδων” στα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, κ.κ. Μανώλη Μιαουδάκη, Γιάννη Μπουρμπουράκη και Νίκο Πετράκη.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456