Sitiaka is loading for You ...

 

ΠεριβάλονΣτα Σητειακά Βουνά φυτεύουμε Δένδρα και όχι Ανεμογεννήτριες

11 Δεκεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Βουνού Φυτεύουμε Δένδρα στα Βουνά μας και όχι Ανεμογεννήτριες Το Γεωπάρκο της Σητείας μαζί με τους εθελοντές του, τους συνοδούς βουνού, τον πολιτιστικό σύλλογο Πραισού και τον ΔΟΚΑΣ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με δράσεις δενδροφύτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Πραισού. Στόχος να αναδείξουμε την τεραστία σημασία που έχει για την Σητεία η διαφύλαξη της βιοπικιλότητας και της γεωπικοιλότητας των βουνών μας, που απειλούνται από την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση τεράστιων αιολικών,...
Stavroula12. December 2021
11 Δεκεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Βουνού
Φυτεύουμε Δένδρα στα Βουνά μας και όχι Ανεμογεννήτριες
Το Γεωπάρκο της Σητείας μαζί με τους εθελοντές του, τους συνοδούς βουνού, τον πολιτιστικό σύλλογο Πραισού και τον ΔΟΚΑΣ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με δράσεις δενδροφύτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Πραισού.
Στόχος να αναδείξουμε την τεραστία σημασία που έχει για την Σητεία η διαφύλαξη της βιοπικιλότητας και της γεωπικοιλότητας των βουνών μας, που απειλούνται από την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση τεράστιων αιολικών, φωτοβολταϊκών, ηλιοθερμικών και των υβριδικών πάρκων.
Τα βουνά μας φιλοξενούν σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας , είναι σημαντικοί βιότοποι για την ορνιθοπανίδα, είναι οι συλλέκτες του λιγοστού νερού που διαθέτει η υπό ερημοποίηση ανατολική Κρήτη, τα υπόγεια ποτάμια και δεν θα αφήσουμε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα να γίνει ένα ακόμα κερδοφόρο εργαλείο στην δήθεν πράσινη ανάπτυξη τους.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην σημερινή μας δράση.
Ευχαριστούμε την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Σητείας για την παραχώρηση των δένδρων.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456