Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΔήλωση του Σίμου Συμεωνίδη στην ειδική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με θέμα: «Εκλογή Προεδρείου δημοτικού συμβουλίου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»  

  «Οι δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιούνται στη βάση του νέου νομικού πλαισίου της ΝΔ, συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ.   Με το επιχείρημα της δήθεν της ακυβερνησίας, με το προβληματικό, κολοβό -έτσι κι αλλιώς – εκλογικό σύστημα που εισήγαγε η κεβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετήθηκαν αντιδραστικές-αντιδημοκρατικές διατάξεις που εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης του δήμου, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με μεταφορά σε αυτά σοβαρών αρμοδιότήτων που ήταν στην ευθύνη του...
Stavroula10. January 2022
26-3-19-simeonidis

 

«Οι δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιούνται στη βάση του νέου νομικού πλαισίου της ΝΔ, συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με το επιχείρημα της δήθεν της ακυβερνησίας, με το προβληματικό, κολοβό -έτσι κι αλλιώς – εκλογικό σύστημα που εισήγαγε η κεβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετήθηκαν αντιδραστικές-αντιδημοκρατικές διατάξεις που εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης του δήμου, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με μεταφορά σε αυτά σοβαρών αρμοδιότήτων που ήταν στην ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου και αλλοιώνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τους συσχετισμούς που αυτό καθόρισε.

 

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ο εξοβελισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης με την απαγόρευση – επί της ουσίας- οποιεσδήποτε πρότασης κατατίθενται από άλλες παρατάξιες ή την έκφραση τους με την αρνητική ψήφο (π.χ. στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα).

 

Αυτές οι άκρως αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις ενισχύουν την κεντρική κρατική γραμμή στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτική απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες και εχθρική για το λαό. Ο Δήμος καλείται να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά αυτήν την αντιλαϊκή ανάπτυξη εξειδίκευοντας της σε τοπικό επίπεδο  ανεξάρτητα από πρόσωπα και διαθέσεις.

 

Για αυτούς τους λόγους απέχουμε από την ψηφοφορία, είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή, είμαστε κάθετα αντίθετοι με το επίσης αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής που έχει προκαθορισμένο αποτέλεσμα, αλλοιώνει τη λαϊκή ψήφο, ενισχύει τον προσωποπαγή χαρακτήρα αυτών των οργάνων και απογυμνώνει το Δημοτικό Συμβούλιο από ουσιαστικές αρμοδιότητες.

 

Σητεία, 9 Ιανουαρίου 2022

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456