Sitiaka is loading for You ...

 

ΑρθρογραφίαO εγωισμός περίσσεψε και σκέπασε το Επαρχείο

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης  24/3/2022 μας καλέσατε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, θεωρώντας   από την πλευρά σας πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία για το  κτίριο του πρώην επαρχείο. Τα νέα στοιχεία σύμφωνα με την εκτίμηση σας  είναι η παράταση της μίσθωσης κατά πέντε(5) χρόνια δηλ. τριάντα έτη (30) έτη αντί εικοσιπέντε  (25) αλλά με τους ίδιους κατά τα άλλα όρους. Το κύριο ζήτημα της αντίδρασης της αντιπολίτευσης ήταν «ίδιοι  τα άλλα όροι», δηλ, η μίσθωση...
Stavroula27. March 2022
terzis foto

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης  24/3/2022 μας καλέσατε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, θεωρώντας   από την πλευρά σας πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία για το  κτίριο του πρώην επαρχείο. Τα νέα στοιχεία σύμφωνα με την εκτίμηση σας  είναι η παράταση της μίσθωσης κατά πέντε(5) χρόνια δηλ. τριάντα έτη (30) έτη αντί εικοσιπέντε  (25) αλλά με τους ίδιους κατά τα άλλα όρους. Το κύριο ζήτημα της αντίδρασης της αντιπολίτευσης ήταν «ίδιοι  τα άλλα όροι», δηλ, η μίσθωση του ακινήτου με 14.400 ευρώ ετησίως και αύξηση 1% κατά ελάχιστον ετησίως πλέον του πληθωρισμού.

Σε συνέχεια της μονόπλευρης σας προσέγγισης, μας φέρνεται ως νέο δεδομένο την πρόσκληση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (ΑΔΑ: 665Ψ4653Π8-ΡΣΝ) με τίτλο ,  «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου».

Το θετικό είναι πως έχει προκύψει χρηματοδοτικό εργαλείο για την αποκατάσταση όπως περιγράφεται στον 2ο άξονα από τους 7 του προγράμματος.

Η εμμονή σας όμως για το επαρχείο δεν σας αφήνει να δείτε ένα άλλο κτίριο που μπορεί να ενταχθεί στο παραπάνω άξονα και να αποκατασταθεί, ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί  σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο ως χώρος Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να δώσετε λύση στο ζήτημα του γηροκομείου, θα αποκαταστήσετε το Κτίριο ΕΛΕΝΑ, δεν θα κάνετε χρήση χρημάτων των δημοτών και θα αναβαθμίσετε τον πεζόδρομος της Σεπτεμβρίου.

Παρά ταύτα, ο άκρατος εγωισμός σας δεν σας αφήνει να δείτε πέρα από την άποψη σας και μόνο, την οποία αναμένετε να την αποδεχτούμε ως θέσφατο.

Δυστυχώς για την περιοχή και το δήμο μας οι αποσπασματικές ενέργειες σας και οι κινήσεις καθαρού εντυπωσιασμού οδηγεί σε άχαρες και ανεπίκαιρες παρεμβάσεις ( υπογειοποίηση κάδων δίπλα από την προτομή Καταπότη), ενώ όπως είναι κοινά αποδεκτό τα είδη προγραμματισμένα έργα καθυστερούν(βιολογικοί Σητείας και Παλαικάστρου) και τα δημοπρατημένα (πλανητάριο-αστροσχολείο στην Συκία) να κινδυνεύουν.

Τέλος μιας και κόπτεστε για την μεταστέγαση υπηρεσιών και επικαλούμενοι την γραφειοκρατία του δημοσίου, γιατί δεν μισθώνετε το ακίνητο του επαρχείου μέσω του ΟΑΣ, μιας και στεγάζετε σε κτίριο όπου το ενοίκιο είναι το ίδιο(1200 ευρώ).

Η μίσθωση του από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας είναι χρονικά ποιο γρήγορη αφού είναι Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ, έχει την οικονομική δυνατότητα να το ανακαινίσει και δεν επιβαρύνεται ο δήμος από  ένα επιπλέον ενοίκιο.

 

Ίσως λιγότερος εγωισμός και περισσότερη διάθεση ( ειλικρινούς) συνεργασίας  να είναι η λύση.

 

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456