Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΑυτός ήταν ο Ιβάν. Ο Αγαθός Γίγαντας της Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου

Ο Ιβάν, ο φύλακας άγγελος της Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου. Ο αγαθός γίγαντας.  Ό αγαπημένος όλων. H αδυναμία του Διοικητή. Στρατιώτης και στρατηγός. Σύντροφος και συνοδοιπόρος των ανθρώπων που φυλάσσουν Θερμοπύλες στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Ήρθε στη βάση στους πρώτους μήνες της ζωής του. Ταγμένος από νωρίς στο καθήκον να υπηρετεί την πατρίδα. Όπως κάνει κάθε καλός στρατιώτης,  αγαπούσε και προστάτευε τους συντρόφους του. Ήταν αυτός που τους πρόσφερε λίγες στιγμές ανεμελιάς μέσα στο βαρύ...
Stavroula2. April 2022
ivan1ok

Ο Ιβάν, ο φύλακας άγγελος της Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου. Ο αγαθός γίγαντας.  Ό αγαπημένος όλων. H αδυναμία του Διοικητή. Στρατιώτης και στρατηγός. Σύντροφος και συνοδοιπόρος των ανθρώπων που φυλάσσουν Θερμοπύλες στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης.

Ήρθε στη βάση στους πρώτους μήνες της ζωής του. Ταγμένος από νωρίς στο καθήκον να υπηρετεί την πατρίδα. Όπως κάνει κάθε καλός στρατιώτης,  αγαπούσε και προστάτευε τους συντρόφους του. Ήταν αυτός που τους πρόσφερε λίγες στιγμές ανεμελιάς μέσα στο βαρύ πρόγραμμα τους.

Τα τελευταία του Χριστούγεννα στη βάση πόζαρε με καμάρι δίπλα στο χριστουγεννιάτικο καράβι που στόλισαν οι ναύτες για αυτόν.

 

17 μηνών μόλις και η προηγούμενη Δευτέρα έμελλε να είναι η τελευταία ημέρα της σύντομης ζωής του. Ο Ιβάν ο περήφανος, αγαθός γίγαντας στη συνηθισμένη βόλτα του κοντά στη Ναυτική Βάση έπεσε νεκρός από τον εξ επαφής πυροβολισμό που δέχτηκε από 36χρονο βοσκό ο οποίος του έδωσε έναν οδυνηρό και άδικο θάνατο.

Και αναρωτιέται κανείς. Ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει κάτι τέτοιο τι άλλο θα μπορούσε να κάνει.

Επί μέρες οι ναύτες της βάσης έψαχναν αγωνιωδώς να βρουν τον σύντροφο τους ώσπου μετά από πληροφορίες τον εντόπισαν χωμένο μέσα σε σωρό από σκουπίδια επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο ο 36χρονος βοσκός να καλύψει το εγκλημα που είχε διαπράξει.

Ο πόνος ήταν βαθύς και βουβός. Ο Ιβάν επέστρεψε και θάφτηκε στο αγαπημένο του σπίτι, στη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου, σε έναν τάφο που  έσκαψαν και επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι ναύτες.

 

 

Ο Ιβάν έδωσε μόνο αγάπη και αυτό πήρε από τους ανθρώπου με τους οποίους έζησε μαζί.

Με ικανοποίηση η κοινή γνώμη ενημερώθηκε για την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του Ιβάν από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας. Σε βάρος του 36χρονου βοσκού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας “Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς”, αλλά και για οπλοχρησία και οπλοφορία. Επίσης βεβαιώθηκε και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456