Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΔιδακτική συνάντηση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Σητείας με το συγγραφέα Κώστα Στοφόρο

Ταξιδεύοντας με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Σητείας συναντήθηκαν διαδικτυακά με το συγγραφέα Κώστα Στοφόρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική»,   με βασικό σκοπό την  καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη δράση αυτή είναι η Μητσακάκη Μαρία, η Ζαχοπούλου Μαριάννα, η Μπαγορδάκη Ευρύκλεια, η Μπαΐλα Δήμητρα και η...
Stavroula3. May 2022
d8430634d93e7d571f862b162ee25ce8_M

Ταξιδεύοντας με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Σητείας συναντήθηκαν διαδικτυακά με το συγγραφέα Κώστα Στοφόρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική»,   με βασικό σκοπό την  καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη δράση αυτή είναι η Μητσακάκη Μαρία, η Ζαχοπούλου Μαριάννα, η Μπαγορδάκη Ευρύκλεια, η Μπαΐλα Δήμητρα και η Δούκα Νίκη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση διάβασαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς βιβλία του Κώστα Στοφόρου, βιβλία που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους. Την εμπειρία τους αυτή τη συμπλήρωσαν φιλοτεχνώντας έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από τις υποθέσεις των βιβλίων που διάβασαν. Με τα έργα αυτά θα δημιουργηθεί μια αφίσα που θα πάρει και ψηφιακή μορφή και θα αποσταλεί στο συγγραφέα.

Ο Κώστας Στοφόρος με προθυμία και χαρά απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι μαθητές μας. Οι μικροί δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν για τις πηγές έμπνευσής του, τη ζωή του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη συγγραφή και την έκδοση βιβλίων,  ακόμα και για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς  για να αγαπήσουν τα παιδιά τους τα βιβλία. Με παρότρυνση του ίδιου του συγγραφέα εξέφρασαν και τη γνώμη τους για το βιβλίο που διάβασε ο καθένας.

Στο τέλος οι μαθητές εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τη συγκεκριμένη εμπειρία και ευχήθηκαν να επαναληφθεί, την επόμενη φορά από κοντά. Από την πλευρά του ο συγγραφέας δήλωσε ευτυχής για τη συνάντηση, προέτρεψε τους μαθητές να γράφουν   ιστορίες  και, αν επιθυμούν,  να του τις στέλνουν, για να τους συμβουλεύει.

Η συνάντηση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική, μιας και δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν, έστω και διαδικτυακά, ένα συγγραφέα, αφού πρώτα απόλαυσαν το συγγραφικό του έργο.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456