Sitiaka is loading for You ...

 

OΑρθρογραφίαΣυντονισμένη επίθεση απέναντι στη Σητεία

Συντονισμένη είναι πλέον η επίθεση που δέχεται η Σητεία “κατηγορούμενη” για την αδιαπραγμάτευτη στάση που έχει κρατήσει  απέναντι στον ενεργειακό σχεδιασμό και στο “Τεράστιας σημασίας υβριδικό έργο του Αμαρίου”. Αναμενόμενο. Το λυπηρό είναι ότι δυστυχώς κάποια από τα πυρά έρχονται και εκ των έσω. Γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά του νομίσματος. Γιατί όλοι κάνουμε τις επιλογές μας κατά πως μας συμφέρει.  Κάποιους λοιπόν τους συμφέρει να βρίσκονται σε αυτήν την πλευρά. Έχουμε δει κατά...
Stavroula15. June 2022
sitia foto

Συντονισμένη είναι πλέον η επίθεση που δέχεται η Σητεία “κατηγορούμενη” για την αδιαπραγμάτευτη στάση που έχει κρατήσει  απέναντι στον ενεργειακό σχεδιασμό και στο “Τεράστιας σημασίας υβριδικό έργο του Αμαρίου”.

Αναμενόμενο. Το λυπηρό είναι ότι δυστυχώς κάποια από τα πυρά έρχονται και εκ των έσω. Γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά του νομίσματος. Γιατί όλοι κάνουμε τις επιλογές μας κατά πως μας συμφέρει.  Κάποιους λοιπόν τους συμφέρει να βρίσκονται σε αυτήν την πλευρά.

Έχουμε δει κατά καιρούς ανώνυμους ή επώνυμους με δημόσιες τοποθετήσεις τους να συντάσσονται έμμεσα η άμεσα απέναντι στα θέλω της τοπικής κοινωνίας της Σητείας. Αυτό δεν μας εκπλήσσει γιατί όλοι λίγο έως πολύ γνωριζόμαστε και ξέρουμε τη ρόλο παίζει ο καθένας.

Έχετε υπόψη σας ότι ο μεγαλύτερος και πιο ύπουλος εχθρός είναι αυτοί που δηλώνουν δήθεν συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα της Σητειακής κοινωνίας όμως παρασκηνιακά κινούν τα νήματα για την υπονόμευση κάθε αντίδρασης.

Και βρισκόμαστε τώρα στο σημείο να πρέπει να απολογηθούμε ως Σητεία για την επιλογή μας να μην  δεχόμαστε να σηκώσουμε όλο το βάρος της “ενεργειακής θύελλας” όπως χαρακτηριστικά λένε κάποια δημοσιεύματα,  που έχει ήδη φτάσει. Και να που ξαφνικά, εκεί στην κουκίδα, στου “διαόλου τη μάνα” εναποτίθενται οι ελπίδες της ενεργειακής διάσωσης του πλανήτη.

Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνουμε το τι έχει προσφέρει, με την πρωτοπόρα στάση της, στο ενεργειακό έλλειμμα της Κρήτης η Σητεία. Τώρα είναι η σειρά άλλων.

Όμως “το παιχνίδι έχει χοντρύνει”, όπως λέει και ο λαός και θα χοντρύνει ακόμα περισσότερο καθώς πλησιάζουν οι εκλογές. Ο εύκολος τρόπος αποπροσανατολισμού και διάσπασης της κοινής γνώμης είναι να κατηγοριοποιήσουν και να χρωματίσουν την στάση που κρατά η τοπική κοινωνία αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά στα σημαντικά θέματα.

Για παραδειγμα βλέπουμε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα να επιχειρούν να αποδυναμώσουν την στάση του Δημάρχου Σητείας, η οποία είναι σθεναρή και ξεκάθαρη, δίνοντας του το χαρακτηρισμό “γαλάζιου”.

Να θυμίσουμε ότι την ίδια στάση  με τον Δήμαρχο Σητείας έχουν κρατήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Τοπικά Συμβούλια, οι φορείς αυτού του τόπου, ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Ο Δήμαρχος Σητείας εκπροσωπεί ξεκάθαρα και μόνο την θέληση αυτού του τόπου χωρίς καμία διάκριση και αυτό έχει εκτιμηθεί από τους Σητειακούς.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Σητείας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να σέβεται δηλαδή την θέληση των τοπικών κοινωνιών με το να μην  επιβάλει, παρά τη θέληση τους τέτοιου ειδους έργα όπου οι τοπικές κοινωνίες δεν το επιθυμούν, όπως έχει δηλώσει  κατ’ επανάληψη.

Μην αυταπατάστε. Πολύ νωρίς όμως το εκλογικό παιχνίδι έχει ξεκινήσει και στο βωμό αυτού του παιχνιδιού θα παιχτεί για ακόμα μια φορά το μέλλον αυτού του τόπου. Τα μάτια σας ανοιχτά γιατί κανένα κόμμα και κανένα χρώμα δεν θα στηρίξει τις επιλογές σας παρά μόνο η δικιά σας βούληση.

 

Γ.Γ.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456