Sitiaka is loading for You ...

 

ΑρθρογραφίαΣητεία: Η εκλογική μοιρασιά και η επιβίωση των πολιτών

  Κύριοι   είναι πράγματι κωμικοτραγικό έως και εξοργιστικό την στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος της Σητείας διανύει μια αβέβαιη καλοκαιρινή περίοδο, με ότι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον των τοπικών επιχειρήσεων, εσείς να έχετε στήσει τα «όργανα» και να έχει ξεκινήσει η «μοιρασιά» της επόμενης εκλογικής μάχης. Πόσο μακριά από την καθημερινότητα του πολίτη και τον συνεχή αγώνα επιβίωσης ενός ελεύθερου επαγγελματία  φαίνεται  αλήθεια πως είστε. Και θα έπρεπε να κρατάτε τουλάχιστον τα προσχήματα...
Stavroula28. June 2022
sitia foto

 

Κύριοι

 

είναι πράγματι κωμικοτραγικό έως και εξοργιστικό την στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος της Σητείας διανύει μια αβέβαιη καλοκαιρινή περίοδο, με ότι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον των τοπικών επιχειρήσεων, εσείς να έχετε στήσει τα «όργανα» και να έχει ξεκινήσει η «μοιρασιά» της επόμενης εκλογικής μάχης.

Πόσο μακριά από την καθημερινότητα του πολίτη και τον συνεχή αγώνα επιβίωσης ενός ελεύθερου επαγγελματία  φαίνεται  αλήθεια πως είστε.

Και θα έπρεπε να κρατάτε τουλάχιστον τα προσχήματα αφού στην διαρκή αβέβαιη οικονομική και αναπτυξιακή κατάσταση που βρίσκεται αυτός ο τόπος αποκλειστικά υπεύθυνοι είστε εσείς και  οι παλαιοκομματικές πρακτικές που εδώ και δεκαετίες μεταχειρίζονται τα κομματικά σας στρατηγεία για να κρατούν εξαρτημένους ψηφοφόρους αποδίδοντας τους για την υποταγή τους τα ελάχιστα ανταλλάγματα.

Όλοι εσείς που για δεκαετίες, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, διαχειριζόσασταν την τύχη αυτού του τόπου  γιατί δεν μπορέσατε να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον για τους επαγγελματίες της περιοχής;

Γιατί το μόνο που κάνατε ήταν να διατηρείτε τις αγαστές σχέσεις σας με τους κομματικούς μηχανισμούς, για τα μελλοντικά  πιθανά προσωπικά σχέδια σας ή  πολύ απλά να είστε οι  ενδιάμεσοι στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων των αφελών ψηφοφόρων.

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συζήτηση σε παγκρήτιας εμβέλειας ραδιόφωνο σχετικά με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό των τριών δήμων του Λασιθίου, Σητείας, Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, η κουβέντα κατέληξε στο εξής συμπέρασμα. Ο Άγιος Νικόλαος, δημιουργώντας της κατάλληλες συνθήκες,  έχει καθαρά τουριστικό προσανατολισμό, η Ιεράπετρα αγροτικό και τουριστικό προσανατολισμό, ενώ η Σητεία το μόνο που έχει καταφέρει να κατακτήσει μέχρι σήμερα, παρά το σημαντικό προτέρημα που είχε κατά καιρούς με τοπικούς πολιτικούς σε καίριες θέσεις, ήταν ένα μεγάλο ρεκόρ αιτημάτων προσωπικών εξυπηρετήσεων( ρουσφετιών), διορισμών, μεταθέσεων, κ.α.

Και βέβαια μεγάλο μέρος, ίσως και ολόκληρη,  η  ευθηνή βαραίνει  τον ίδιο των πολίτη.  Όμως έτσι μας έμαθαν.

Όλοι μας κάποια στιγμή πέσαμε στην παγίδα της προσωπικής εξυπηρέτησης, της πελατειακής σχέσης και στη συνέχεια εξάρτησης,  χωρίς να σκεφτόμαστε πόσο καταστροφικό θα ήταν αυτό για τα ίδια τα παιδιά μας, για αυτόν τον τόπο.

Ένας  τόπος που εδώ και δεκαετίες φαίνεται να επιβιώνει κατά τύχη αναζητά λύσεις εδώ και τώρα.

Φταίμε. Φταίμε όλοι. Εμείς και οι επιλογές μας. Όμως ποτέ δεν είναι αργά.

Ας βάλουμε για πάντα στο περιθώριο αυτούς που η προτεραιότητα τους πάντα όπως και τώρα είναι τα προσωπικά τους πλάνα, αυτούς που δεν μπόρεσαν να βάλουν σε αναπτυξιακή πορεία  αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Το μήνυμα που θα πρέπει να λάβουν όλοι  οι επίδοξοι υποψήφιοι είναι ότι οι εκλογές για τους επαγγελματίες αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Σητείας είναι μακριά. Προτεραιότητα τώρα έχει η επιβίωση τους.

 

 

Α.Μ.   Επαγγελματίας Εστίασης  Σητείας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456