Sitiaka is loading for You ...

 

ΕθελοντισμόςΓεννητούρια στην παραλία της Σητείας

Η ώρα ήταν περίπου 22.45. Το τηλέφωνο χτυπούσε επίμονα. Μια χελώνα καρέτα καρέτα έχει βγει να γεννήσει στο παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη. Αυτή ήταν μια μαγική στιγμή για εμάς αλλά και για όλους όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ στην παραλία της Σητείας. Και ήταν πολλοί αυτοί, Σητειακοί και τουρίστες από τα κοντινά ξενοδοχεία,  οι οποίοι  με ευλαβική σιωπή, σαν να μην ήταν εκεί, ακολουθώντας τις οδηγίες της ομάδας των εθελοντών προστασίας της θαλάσσιας χελώνας, έγιναν μάρτυρες...
Stavroula9. August 2022

Η ώρα ήταν περίπου 22.45. Το τηλέφωνο χτυπούσε επίμονα. Μια χελώνα καρέτα καρέτα έχει βγει να γεννήσει στο παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη.

Αυτή ήταν μια μαγική στιγμή για εμάς αλλά και για όλους όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ στην παραλία της Σητείας. Και ήταν πολλοί αυτοί, Σητειακοί και τουρίστες από τα κοντινά ξενοδοχεία,  οι οποίοι  με ευλαβική σιωπή, σαν να μην ήταν εκεί, ακολουθώντας τις οδηγίες της ομάδας των εθελοντών προστασίας της θαλάσσιας χελώνας, έγιναν μάρτυρες σε ένα μοναδικό γεγονός.

Η Σητειακιά καρέτα καρέτα είχε επιστέψει στον τόπο της και έψαχνε το σωστό σημείο για να αφήσει τα αυγά της. 2,5 ώρες περίπου διήρκησε η όλη διαδικασία. Πολύς κόπος και επιμονή. “όπως κάθε γέννα” σημείωσε εύστοχα μια εθελόντρια της ομάδας.

Όλα πήγαν καλά. Η μαμαχελώντα αφού άφησε τα αυγά της στην φιλόξενη, γνώριμη για αυτήν παραλία της Σητείας χάθηκε στο σκοτεινό πέλαγος χαρίζοντας μας μια μοναδική εμπειρία.

Και ήταν μοναδική αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και οι εθελοντές που για σχεδόν 14 χρόνια ακολουθούν τη χελώνα ποτέ έως αυτή τη ξεχωριστή στιγμή δεν είχαν την τύχη να γίνουν μάρτυρες στην διαδικασία της γέννας.

Ευχαριστούμε την ομάδα των εθελοντών που μας χάρισαν αυτήν την βραδιά ως ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία η οποία στηρίζει την σημαντική προσπάθεια τους.

 

Σεβόμενοι τους κανόνες, οι προβολείς δεν άναψαν και δεν έχουμε ένα ικανοποιητικό πλάνο από την προσπάθεια της χελώνας να σας παρουσιάσουμε

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456