Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΈδωσαν το όνομα του Γιώργου Μαρκάκη σε δρόμο του αγαπημένου του χωριού

Ο Γιώργος Μαρκάκης ο άνθρωπος που δόξασε στο πέρασμα του όχι μόνο το αγαπημένο του χωριό, το Κατσιδώνι, αλλά ολόκληρη τη Σητεία, τιμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ανήμερα της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος σε μια σεμνή τελετή από φίλους και συγχωριανούς, παρουσία της οικογένειας του, με την ονοματοδοσίας του δρόμου που περνάει μπροστά από το πατρικό του σπίτι. Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσιδωνίου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση αφού είχε προηγηθεί αίτημα προς τον...
Stavroula8. August 2022

Ο Γιώργος Μαρκάκης ο άνθρωπος που δόξασε στο πέρασμα του όχι μόνο το αγαπημένο του χωριό, το Κατσιδώνι, αλλά ολόκληρη τη Σητεία, τιμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ανήμερα της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος σε μια σεμνή τελετή από φίλους και συγχωριανούς, παρουσία της οικογένειας του, με την ονοματοδοσίας του δρόμου που περνάει μπροστά από το πατρικό του σπίτι.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσιδωνίου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση αφού είχε προηγηθεί αίτημα προς τον Δήμο Σητείας ο οποίος και ενέκρινε την ονοματοδοσία.

Ο  Γιώργος Μαρκάκης, εκτός από την ανεξίτηλη σφραγίδα που άφησε ως επιστήμονας υπήρξε ένας ερασιτέχνης συγγραφέας με ένα ξεκάθαρο προσωπικό λογοτεχνικό ύφος το οποίο και διατήρησε έως το τέλος.

Η δαντινάδα που αγαπούσε ιδιαίτερα  ο Γιώργος Μαρκάκης είναι αυτή που περιγράφει και το μεγαλείο του ανθρώπου.

…«Σαν σου παντήξει η ομορφιά σκύψε καμάρωσέ τη

κι αν σου παντήξει η ανθρωπιά σκύψε προσκύνησέ τη».

 

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456