Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΔημαρχείο και ανάπλαση επανεξετάζει η οικονομική επιτροπή

Με σημαντικά θέματα στην ατζέντα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας σήμερα Δευτέρα 22/8. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου ανέγερσης του νέου Δημαρχείου αλλά και η οριστικοποίηση του αναδόχου για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και των παραπλήσιων οδών ήταν δυο από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης. Όσον αφορά το πρώτο θέμα και μετά τις δραματικές οικονομικές αλλαγές που έχουν προκύψει σε παγκόσμιο επίπεδο η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου έργου και...
Stavroula22. August 2022

Με σημαντικά θέματα στην ατζέντα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας σήμερα Δευτέρα 22/8.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου ανέγερσης του νέου Δημαρχείου αλλά και η οριστικοποίηση του αναδόχου για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και των παραπλήσιων οδών ήταν δυο από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα και μετά τις δραματικές οικονομικές αλλαγές που έχουν προκύψει σε παγκόσμιο επίπεδο η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου έργου και όχι μόνο αυτού είναι φυσικό επακόλουθο. Σε δήλωση του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο Δήμαρχος Σητείας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ Γιώργος Ζερβάκης αναφέρει ότι “ο Δήμος Σητείας έχει ήδη αιτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έγκριση επιπλέον σύμβασης ύψους 72.000 euro προκειμένου ο εργολάβος να μπορέσει να προχωρήσει τις εργασίες.

Την αιτιολόγηση των ασυνήθιστα χαμηλών προσφορών που έδωσαν οι ανάδοχοι για το έργο της ανάπλασης στο κέντρο της πόλης ζητά η Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να διασφαλίσει την αίσια έκβαση του έργου. “Παρά το ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση εμείς ζητούμε από τους αναδόχους να τεκμηριώσουν το ποσό της έκπτωσης που αφορά το έργο της ανάπλασης προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει η δυνατότητα με τις συγκεκραμένες εκπτώσεις να προχωρήσουν και να  ολοκληρώσουν το έργο ” δήλωσε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ σχετικά με το θέμα ο κ Ζερβάκης.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456