Sitiaka is loading for You ...

 

ΕθελοντισμόςΗ απελευθέρωση ενός Μικροτσικνιά από τους εθελοντές της Σητείας

Την απελευθέρωση ενός Μικροτσικνία πραγματοποίησαν σήμερα οι εθελοντές της Σητείας που περιθάλπουν και ουσιαστικά διασώζουν διαβατάρικα πουλιά συνήθως την περίοδο της μετανάστευσης τους αλλά και πολλά ενδημικά ήδη. Ο Ορνιθολόγος Νίκος Μαράκης μίλησε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ για τον Μικροτσικνιά ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του Παλαικάστρου και δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς την φροντίδα των εθελοντών. Ο Μικροτσικνιάς είναι ένας μικρόσωμος ερωδιός που έρχεται στη χώρα μας από την Αφρική στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου....
Stavroula1. September 2022

Την απελευθέρωση ενός Μικροτσικνία πραγματοποίησαν σήμερα οι εθελοντές της Σητείας που περιθάλπουν και ουσιαστικά διασώζουν διαβατάρικα πουλιά συνήθως την περίοδο της μετανάστευσης τους αλλά και πολλά ενδημικά ήδη.

Ο Ορνιθολόγος Νίκος Μαράκης μίλησε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ για τον Μικροτσικνιά ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του Παλαικάστρου και δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς την φροντίδα των εθελοντών.

Ο Μικροτσικνιάς είναι ένας μικρόσωμος ερωδιός που έρχεται στη χώρα μας από την Αφρική στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Έχει μήκος 36 εκ. και ξεχωρίζει από το σκουρωπό στέμμα στο κεφάλι και το κρεμ μπάλωμα στις φτερούγες. Παραμένει καλά κρυμμένος μέσα στα καλάμια και βγαίνει μόνο το σούρουπο για αναζήτηση τροφής. Όταν φοβηθεί προτιμάει να το βάλει στα πόδια και να κρυφτεί στις καλαμιές παρά να πετάξει. Τρέφεται με μικρά ψάρια έντομα και αμφίβια. Στο νησί εμφανίζεται περαστικός κατά τη μετανάστευση.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456