Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΈπεσε η γέφυρα του Αγίου Ιωάννη

Σε λιγότερο από ένα μήνα από την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου έπεσε η γέφυρα του Αγίου Ιωάννη μια γέφυρα που αποτελούσε απειλή για την περιοχή τα τελευταία 20 περίπου χρόνια και σημάδεψε αυτήν την πόλη με τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε. Kαι αναρωτιέται κανείς έπρεπε να πνιγεί τόσες φορές η πόλη για να φτάσουμε στη σημερνή μέρα; Συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Γιάννη Παπαδάκη βρέθηκε στο σημείο κατά τη διαδικασία της κατεδάφισης ο...
Stavroula14. November 2022

Σε λιγότερο από ένα μήνα από την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου έπεσε η γέφυρα του Αγίου Ιωάννη μια γέφυρα που αποτελούσε απειλή για την περιοχή τα τελευταία 20 περίπου χρόνια και σημάδεψε αυτήν την πόλη με τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε.

Kαι αναρωτιέται κανείς έπρεπε να πνιγεί τόσες φορές η πόλη για να φτάσουμε στη σημερνή μέρα;

Συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Γιάννη Παπαδάκη βρέθηκε στο σημείο κατά τη διαδικασία της κατεδάφισης ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτατη πορεία των διαδικασιών ώστε να έχουμε αυτό το άμεσο αποτέλεσμα.

“Ήταν στοίχημα για εμάς να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ταχύτατα και να δώσουμε λύση στα προβλήματα που προκαλούσε η συγκεκριμένη γέφυρα επι σειρά ετών στους συνδημότες μας. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν στο να μπορέσει η πόλη να ορθοποδήσει” δήλωσε ο κ Ζερβάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Παπαδάκης, θα γίνει επιπλέον διαπλάτυνση της κοίτης στο σημείο αφαιρώντας τα πλαινά τοιχία φτάνοντας έτσι από τα 8 στα 16 μέτρα με την τοποθέτηση της γέφυρας τύπου Bailly 26 μέτρων πλάτους να προσδιορίζεται στην ερχόμενη Πέμπτη.

Ωστόσο προχωράει η σημαντική παρέμβαση  του καθαρισμού του ποταμού και των ρεμάτων με την εκταμίευση του ανάλογου ποσού από την περιφέρεια κάτι το οποίο χαρακτήρισε  ιδιαίτερης σημασίας ο κ Ζερβάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ Χρήστο Τριαντόπουλο με τα νεότερα να μιλούν για την εκταμίευση της Αρωγής μέσα στην εβδομάδα και να ακολουθούν οι διαδικασίες για το σύνολο των πληγέντων και το σύνολο των αποζημιώσεων.

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456