Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΞεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Αστεροσχολείου Σητείας

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής για ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Σητείας το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014 – 2020, στο μεγαλύτερο μέρος του, και από Ίδιους Πόρους του Δήμου Σητείας. . Αφορά την κατασκευή υποδομών Πλανηταρίου – Αστεροσχολείου, ποσού 502.284,86 € με ΦΠΑ με ανάδοχο εταιρεία την «Μ-Π ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε » Το έργο πέρασε από συμπληγάδες με αντικείμενο διαμάχης την χωροθέτηση του φτάνοντας στην οριστική απόφαση τοποθέτηση στην Τ.Κ....
Stavroula23. November 2022

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής για ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Σητείας το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014 – 2020, στο μεγαλύτερο μέρος του, και από Ίδιους Πόρους του Δήμου Σητείας. . Αφορά την κατασκευή υποδομών Πλανηταρίου – Αστεροσχολείου, ποσού 502.284,86 € με ΦΠΑ με ανάδοχο εταιρεία την «Μ-Π ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε »

Το έργο πέρασε από συμπληγάδες με αντικείμενο διαμάχης την χωροθέτηση του φτάνοντας στην οριστική απόφαση τοποθέτηση στην Τ.Κ. Συκιάς.

Αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αστροτουρισμού στην περιοχή,  στοχεύοντας στη διασύνδεση των Γεωπάρκων και των Αστεροσχολείων.

Το έργο εντάσσεται στην Πράξη « GEOSTARS – Αστροπαρατήρηση & Φυσικό Περιβάλλον – Εναλλακτικό Προϊόν Ανάπτυξης & Προβολής των Γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου » και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Πλανηταρίου περίπου 50 θέσεων με βοηθητικούς  χώρους, θέατρο, και αίθουσα συνεδριάσεων σε ένα κτίριο 1.824,51 τ.μ. όπου θα υπάρχουν οι προδιαγραφές για τοποθέτηση και χρήση τηλεσκόπιου, ηλιακού τηλεσκόπιου και εκπαιδευτικού πλανητάριου.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456