Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΣητεία: Αναζητώντας συμπαραστάτες στην διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ

Μάλλον αρχίζει να νιώθει μοναξιά η Σητεία στην διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ έως το ανατολικότερο άκρο του νησιού. Με αφορμή τον αγιασμό και την κοπή της πίτας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμο και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ Γιάννη Ανδρουλάκη, των Δημάρχων του Νομού, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων,...
Stavroula19. January 2023
VOAK_2019_EF

Μάλλον αρχίζει να νιώθει μοναξιά η Σητεία στην διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ έως το ανατολικότερο άκρο του νησιού. Με αφορμή τον αγιασμό και την κοπή της πίτας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμο και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ Γιάννη Ανδρουλάκη, των Δημάρχων του Νομού, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων, το αίτημα το οποίο θα έπρεπε να παραμένει ως κύριο και απαιτητό με έμφαση  από όλους, παρέμεινε δευτερεύων και σε γενικολογίες με εξαίρεση  την τοποθέτηση του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη και την ξεκάθαρη στήριξη , προς τιμήν τους, των Δημάρχων Αγίου Νικολάου κ Αντώνη Ζερβού και Οροπεδίου Λασιθίου  κ Γιάννη Στεφανάκη.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Σητείας ανέφερε:

“Το αίσθημα της αδικίας υπάρχει ακόμα στους Λασιθιώτες έναντι των άλλων Νομών. Και φαίνεται ότι και με τον ΒΟΑΚ τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε εμείς στην Σητεία. Είναι αδιανόητο να υλοποιηθούν κάποιοι σχεδιασμοί οι οποίοι θα έχουν ένα καρατομημένο ΒΟΑΚ, μια καρατομημένη Κρήτη και μια καρατομημένη κρητική κοινωνία αν το έργο δεν υλοποιηθεί από τη μια άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη. Οι προσπάθειες βέβαια όλων είναι προς αυτή την κατεύθυνση και ξέρω ότι δεν είναι απόλυτα δικό σας θέμα αλλά της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός το οποίο θα αφήσει τη Σητεία έξω από έναν τέτοιο σχεδιασμό. Η Σητεία έχει ένα αεροδρόμιο, ένα λιμάνι και απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης οι οποίες  χωρίς ένα σύγχρονο ΒΟΑΚ είναι αδύνατο να αξιοποιηθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ήθελα την βοήθεια όλων σας. Η συνέργεια υπάρχει, η συνεργασία υπάρχει, και έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα πως ότι έχουμε κάνει το έχουμε κάνει όλοι μαζί και μονιασμένοι και θα ήθελα και σε αυτό το κομμάτι να δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να μπορέσει κάποια στιγμή να υλοποιηθεί ένας ΒΟΑΚ από τη μια άκρη της Κρήτης έως την άλλη”.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο  για ενότητα και ανάπτυξη από το ένα άκρο της Κρήτης μέχρι το άλλο όμως αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να συμβεί αυτό τη στιγμή που ένα σημαντικό κομμάτι της παραμένει στην απομόνωση.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456