Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΣε κακή χρήση οφείλονται οι φθορές στο ταρτάν των Γυμνασίων σύμφωνα με τον εργολάβο

Σχετικά με τη διαπίστωση φθορών στο ταρτάν των Γυμνασίων της Σητείας   Διαβάζοντας στις 19/1/23 την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κ Λεωνίδα Τερζή στον ηλεκτρονικό τύπο και στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ που αφορά το νέο ταρτάν στο Στίβο των Γυμνασίων Σητείας, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η προσπάθεια του για απόκρυψη και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τη μη ορθή χρήση του ταρτάν. Με την υπ αριθμό 8531/22-12-22...
Stavroula24. January 2023
stibos foto
Σχετικά με τη διαπίστωση φθορών στο ταρτάν των
Γυμνασίων της Σητείας

 

Διαβάζοντας στις 19/1/23 την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κ Λεωνίδα Τερζή στον ηλεκτρονικό τύπο και στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ που αφορά το νέο ταρτάν στο Στίβο των Γυμνασίων Σητείας, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η προσπάθεια του για απόκρυψη και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τη μη ορθή χρήση του ταρτάν.

Με την υπ αριθμό 8531/22-12-22 επιστολή του προς τον Δήμαρχο αναφέρει την ύπαρξη αναιτιολόγητων φθορών και ζητάει διερεύνηση από τον Δήμο.

Πράγματι στο αμέσως επόμενο διάστημα έγιναν οι παρακάτω ενέργειες:

Αρχικά την επόμενη της Πρωτοχρονιάς 2/1/2023 εγώ ο ίδιος με επιτόπια αυτοψία στο χώρο, έλαβα γνώση, βιντεοσκόπησα και φωτογράφισα σημειακές τρύπες και ένα σκίσιμο που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στους διαδρόμους των 100μ.

Άμεσα σε σύσκεψη με την Τεχνική Υπηρεσία προγραμματίστηκε  η νέα αυτοψία που έγινε 9/1/2023

και μάλιστα με την παρουσία του γυμναστή κ Μιχαήλ Χαμηλάκη.

Στο ενδιάμεσο διάστημα διερεύνησης και καταγραφής των στοιχείων, η τεχνική υπηρεσία είχε ήδη προωθήσει την επιστολή του κ Τερζή με το υπ αρ. 49/3-1-2023 έγγραφο στον ανάδοχο εργολάβο κ Μοσχοβίτη προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση της υποδομής και να αποκαταστήσει τις εν λόγω φθορές.

Στην υπ αρ. 187/ 16-1-2023 απάντηση του ο εργολάβος, την οποία αποστείλαμε στον κ Τερζή με το υπ αρ. 8531/ 16-1-2023 έγγραφο μας, αναφέρει αυτολεξεί ότι ” οι φθορές είναι προφανές ότι δημιουργήθηκαν από αιχμηρό, σκληρό αντικείμενο” και ζητά να επιβληθούν άμεσα και πλήρως οι οδηγίες χρήσης που είχαν δοθεί με το υπ αρ. 7750/ 17-11-2022 έγγραφο που ήδη γνώριζε και ο κ Τερζής.

Μέχρι σήμερα όμως διαπιστώνεται ότι με παράβαση των παραπάνω οδηγιών, χρησιμοποιούνται αθλητικά παπούτσια με “καρφιά” ύψους πάνω από το επιτρεπτό 6 χιλιοστών, ότι χρησιμοποιείται για προπόνηση-ενδυνάμωση συρόμενο έλκηθρο έλξης από λαμαρίνα κ.λ.π.

Με τις δηλώσεις του ιδίου του κ Τερζή ότι “ο χώρος είναι πλήρως ελεγχόμενος μιας και είναι περιφραγμένος και ανοίγει μόνο για την λειτουργία των σχολείων και τη χρήση τους από τα αθλητικά σωματεία” , ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΡΗΤΑ  η πρώτη περίπτωση εξήγησης του αιτιατού των φθορών όπως το αναφέρει ο εργολάβος, και όχι η τεχνική υπηρεσία όπως θέλει να το προβάλει, “ότι οι φθορές είτε έχουν προκληθεί από βανδαλισμό, είτε από κακή χρήση όπως από ακατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό”.

Επομένως οι δικές μας αυτοψίες, οι πληροφορίες και η απάντηση του εργολάβου με μεγάλη εμπειρία κατασκευής σε τέτοιας μορφής έργα σε όλη της Ελλάδα , οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα, ότι οι φθορές οφείλονται σε “κακή χρήση”.

Έστω και τώρα καλούμε τον κ Τερζή που δείχνει δήθεν ευαισθησία, στο “πλαίσιο της λειτουργικότητας, της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών πόρων” να εφαρμόζει πλήρως, ρητά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες προστασίας και βιωσιμότητας του ταρτάν.

Η ανακαίνιση του αθλητικού χώρου των Γυμνασίων της πόλης μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά και τους αθλητές και σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα τα στοχοποιούσαμε, αντίθετα κύριο μέλημα μας είναι η βελτίωση και αναβάθμιση όλων των λειτουργικών τους εγκαταστάσεων.

Καλούμε τον κ Τερζή να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον αθλητικό στίβο ως “πολιτική αρένα”, να σεβαστεί και να προστατεύει ο ίδιος τον εργασιακό του χώρο.

Επίσης αναφέρω στον κ Τερζή ότι είναι αδιανόητο να αφήνει αιχμές για αμεροληψία και για εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων από τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της οποία υπήρξε πολιτικός προσαμμένος.

Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες φθορές θα αποκατασταθούν από τον ανάδοχο όπως και ήδη αναφέρεται το υπ.αρ 187/10-1-2023 έγγραφο του ότι “Παρόλο που οι φθορές αυτές δεν οφείλονται σε πλημμελή κατασκευή ούτε σε φυσιολογική φθορά, ο ανάδοχος θα τις αποκαταστήσει με δαπάνες του για τη πληρότητα του έργου”.

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει από όλους τους εμπλεκόμενους να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για τη μείωση στο ελάχιστο εμφάνισης μελλοντικών φθορών που θα οφείλονται ξανά σε ελλιπή  τήρηση των οδηγιών ορθής χρήσης της εγκατάστασης, ειδικά από τον κ Τερζή που εσκεμμένα με την προσφιλή του τακτική διαστρεβλώνει για να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

 

Γιάννης Παπαδάκης

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456