Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΠροφάσεις εν αμαρτίαις κύριε Παπαδάκη

  Για ακόμα μια φορά είστε αδιάβαστος κύριε Παπαδάκη. Πριν τοποθετηθείτε για το κατασκευαστικό σας ατόπημα, θα έπρεπε τουλάχιστον να ανατρέξετε στις προδιαγραφές, όπως αυτές τις ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους ελαστικούς τάπητες (ταρτάν).  Στην σελίδα 5 του κειμένου των προδιαγραφών όπως αυτό αναρτάται στην ιστοσελίδα της γγα, https://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/synthetikos_tapitas.pdf , αναφέρεται ρητά πως το  ονομαστικό πάχος του τάπητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 χιλιοστά (1,3 πόντους ) ενώ στους διαδρόμους προθέρμανσης στα 16...
Stavroula24. January 2023
terzis foto

 

Για ακόμα μια φορά είστε αδιάβαστος κύριε Παπαδάκη. Πριν τοποθετηθείτε για το κατασκευαστικό σας ατόπημα, θα έπρεπε τουλάχιστον να ανατρέξετε στις προδιαγραφές, όπως αυτές τις ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους ελαστικούς τάπητες (ταρτάν).  Στην σελίδα 5 του κειμένου των προδιαγραφών όπως αυτό αναρτάται στην ιστοσελίδα της γγα, https://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/synthetikos_tapitas.pdf ,

αναφέρεται ρητά πως το  ονομαστικό πάχος του τάπητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 χιλιοστά (1,3 πόντους ) ενώ στους διαδρόμους προθέρμανσης στα 16 χιλιοστά (1,6) πόντους. ( σας επισυνάπτω τη σχετική σελίδα).

Στο κείμενο σας διαβάζουμε «μέχρι σήμερα όπως διαπιστώνεται ότι σε παράβαση των παραπάνω οδηγιών χρησιμοποιούνται παπούτσια με καρφιά ύψους πάνω από το επιτρεπτό 6 χιλιοστών, ότι χρησιμοποιείται για προπόνηση-ενδυνάμωση συρόμενο έλκηθρο  έλξης από λαμαρίνα κτλ»

Από αυτό μου γεννούνται δύο ερωτήματα :

1ο από ποιους  «διαπιστώνεται» η χρήση παπουτσιών με καρφιά μεγαλύτερα των 6 χιλιοστών ; Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου κάποιος «γερακομάτης»  που μπορεί να δει το μήκος των καρφιών των αθλητών. Προφανώς λοιπόν και αυτό είναι ένα αποκύημα της προσπάθειας σας να απαγκιστρωθείτε αγωνιωδώς από το κατασκευαστικό σας ολίσθημα, μιας και οι αθλητές δεν χρησιμοποιούν καρφιά μεγαλύτερα των 6 χιλιοστών λόγω του γεγονότος πως πρέπει να εφαρμόσουν μεγαλύτερη δύναμη για να αποκολληθούν από το έδαφος, ενώ το ζητούμενο της χρήσης  παπουτσιών με καρφιά είναι η ταχύτητα.

2ο  Σύμφωνα με την παράλογη λογική σας η αποκόλληση του ταρτάν θα έπρεπε να υφίσταται στις στροφές όπου η δύναμη που ασκεί ο αθλητής είναι μεγαλύτερη προκειμένου να κρατηθεί λόγω της φυγόκεντρου δύναμης, καθώς και στα σημεία εκκίνησης όπου επίσης ασκεί μεγάλη δύναμη προκειμένου να υπερνικήσει τη αδράνεια και να επιταχύνει, πράγμα που δεν συμβαίνει.( ψηλά γράμματα για εσάς)

3ο οι φθορές της επίστρωσης δίπλα από τις μπασκέτες πως δικαιολογούνται; Μήπως τις έκαναν και αυτές οι αθλητές κάνοντας «γύρο-γύρο» όλοι με τα καρφιά από την μπασκέτα;

4ο ποιος «επιστημονικός νους» αποφαίνεται πως η χρήση ελκήθρου  προκαλεί φθορά και μάλιστα αυτού του τύπου; Σας γνωρίζω πως η χρήση του ελκήθρου, ονομάζεται αντιθετική προπόνηση δύναμης και εφαρμόζεται σε αθλητικούς χώρους  όπως και ο εν λόγω. Σας παραθέτω για ενημέρωση σας σχετικά επιστημονικά άρθρα.

Alcaraz et al (2018) – The Effectiveness of Resisted Sled Training (RST) for Sprint Performance: A Systematic Review and Meta-analysis.

Cahill et al (2019) – Sled-Pull Load-Velocity Profiling and Implications for Sprint Training Prescription in Young Male Athletes. Sports.

Pantoja et al (2018) – Effect of weighted sled towing on sprinting effectiveness, power and force-velocity relationship.

(όπου sled, το έλκηθρο)

Ενώ για του οφθαλμού το αληθές σας επισυνάπτω και φωτογραφικό υλικό.

Τέλος πως δικαιολογείται το υφιστάμενο πάχος του ταρτάν στα επίμαχα σημεία  να  μην  ξεπερνά τα 3 χιλιοστά ενώ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ορίζει κατ’ ελάχιστο 13; Μπορείτε να μας εξηγήσετε η αποκόλληση από τα άκρα σύμφωνα με την επιστημοσύνη που σας διακρίνει που μπορεί να οφείλεται;

Από τα παραπάνω συνάγονται αβίαστα τα εξής συμπεράσματα:

1ον Οι αναφορές σας- κατηγορίες για κακή χρήση από την πλευρά των αθλητών μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει μιας και η σχέση σας με το αθλητικό αντικείμενο του στίβου  φρονώ πως  δεν είναι ούτε επιφανειακή.

2ον  Η σχέση σας με τα καρφιά περιορίζεται στις οικοδομικές πρόκες.

3ον  Η αήθεις  λασπολογία στο πρόσωπο των αθλητών των προπονητών και των αθλητικών σωματείων που έχουν κάνει το στίβο δεύτερο σπίτι τους, μόνο την κατακραυγή του κοινωνικού συνόλου μπορεί να προκαλέσει.

Ο αθλητικός χώρος αυτός έχει αναδείξει πρωταθλητές που έχουν τιμήσει την χώρα φορώντας το εθνόσημο και έχουν προβάλλει την περιοχή μας.

Εν κατακλείδι σας προκαλώ να προβείτε εκ νέου σε επίσκεψη( αν την κάνατε ποτέ) στο χώρο του στίβου με τον εργολάβο, παρουσία μου και με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο εμπαιγμός, η αποποίηση ευθυνών και η αδιαφορία πρέπει να τελειώσει.

 

 

 

 

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

https://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/epistrosi_stivou.jpg

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456