Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΙκανή να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής η πηγή της Ζου

Παρουσίαση υδρογεωλογικής μελέτης πηγής Ζου   Την Πέμπτη 2/3/2023 παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας από τον Γεωλόγο κ Μιχάλη Πουλτζίδη η ειδική υδρογεωλογική μελέτη της πηγής Ζου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ Σταύρος Συλλιγαρδάκης , οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μακρυνάκης, Ελένη Πλατανάκη,  Γιάννης Παπαδάκης , Γιώργος Αιλαμάκης, Γιάννης Σκαρβελάκης, η πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Γιαννακάκη, στελέχη της ΔΕΥΑΣ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων,...
Stavroula3. March 2023

Παρουσίαση υδρογεωλογικής μελέτης πηγής Ζου

 

Την Πέμπτη 2/3/2023 παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας από τον Γεωλόγο κ Μιχάλη Πουλτζίδη η ειδική υδρογεωλογική μελέτη της πηγής Ζου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ Σταύρος Συλλιγαρδάκης , οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μακρυνάκης, Ελένη Πλατανάκη,  Γιάννης Παπαδάκης , Γιώργος Αιλαμάκης, Γιάννης Σκαρβελάκης, η πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Γιαννακάκη, στελέχη της ΔΕΥΑΣ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, και εκπρόσωποι φορέων.

 

 

Το αποτέλεσμα της ειδικής υδρογεωλογικής μελέτης, που εκτελέστηκε από τον Δήμο Σητείας μέσω της ΔΕΥΑΣ  με την τεχνική υποστήριξη του κ Πουλτζίδη, ήταν να οριστούν οι ζώνες προστασίας της πηγής Ζου και να προταθούν περιοριστικά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν να  διατηρηθεί η ποιότητα του υπόγειου υδροφορέα της περιοχής.  Επίσης η μελέτη έδειξε τον δρόμο για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του υπάρχοντος θετικού ισοζυγίου, τάξης του 1 εκ κυβ. ανά έτος, το οποίο με ορθολογικό τρόπο θα μπορούσε ο Δήμος Σητείας να  διαχειριστεί και να βελτιώσει τις ανάγκες που υπάρχουν για καλής ποιότητας νερού για την υδροδότηση της πόλης της Σητείας αλλά και των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμος Σητείας υλοποιώντας την δέσμευση του  μέσω της ΔΕΥΑΣ πραγματοποίησε, την εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της σημαντικότερης πηγής της περιοχής, υδρογεωλογική μελέτη η οποία έδωσε σημαντικά στοιχεία τα οποία είναι πλέον στη διάθεση των υπηρεσιών για αξιοποίηση.

Σε δεύτερη φάση τα αποτελέσματα της μελέτης θα κατατεθούν στην Περιφέρεια  ώστε να συμπεριληφθούν στο ενιαίο σχέδιο διαχείρισης υδάτων.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456