Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΚινδυνεύει το έργο της ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο της Σητείας. Ποιοι ευθύνονται;

Γέννημα θρέμμα στην γειτονιά της παλιάς αγοράς της Σητείας. Είχα την τύχη να ζήσω τις δόξες της. Ολόκληρη η ιστορία αυτής της πόλης στα σοκάκια της Φουνταλίδου και της Κονδυλάκη. Από τον οικονομικό και κοινωνικό οργασμό της παλιάς αγοράς ήρθε σιγά σιγά η παρακμή. Είτε γιατί άλλαξαν οι εποχές είτε γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Τα μαγαζιά έκλεισαν το ένα μετά το άλλο. Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σε άλλες πόλεις, αντί να αναβαθμίζεται το...
Stavroula2. May 2023
palia foto

Γέννημα θρέμμα στην γειτονιά της παλιάς αγοράς της Σητείας. Είχα την τύχη να ζήσω τις δόξες της. Ολόκληρη η ιστορία αυτής της πόλης στα σοκάκια της Φουνταλίδου και της Κονδυλάκη. Από τον οικονομικό και κοινωνικό οργασμό της παλιάς αγοράς ήρθε σιγά σιγά η παρακμή. Είτε γιατί άλλαξαν οι εποχές είτε γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Τα μαγαζιά έκλεισαν το ένα μετά το άλλο. Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σε άλλες πόλεις, αντί να αναβαθμίζεται το ιστορικό αυτό κομμάτι της Σητείας μετατράπηκε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή.

Λιγοστά τα εναπομείναντα μαγαζιά που παρέμειναν ανοιχτά κρατώντας ζωντανή την ανάμνηση μιας άλλης εποχής.

Σήμερα έχουμε την χαρά να βλέπουμε να βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση αυτού του κομματιού της πόλης που μέχρι σήμερα είχε αφεθεί στην τύχη του. Ένα έργο που θα δώσει την δυνατότητα στο ιστορικό κομμάτι της Σητείας να αναγεννηθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς .

Με λύπη μας μαθαίνουμε ότι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να σταματήσει το έργο γιατί λέει η κατασκευή του προκαλεί όχληση, δεν θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους έξω από το σπίτι τους, σε ένα σημείο στο όποιο έτσι και αλλιώς  απαγορεύεται η στάθμευση, και επίσης θα χαλάσει η αισθητική σε ένα μέρος που όπως όλοι γνωρίζουμε η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι τραγική.

Όπως είναι φυσικό η αγανάκτηση μετά από όλα αυτά ξεχειλίζει.

Αλήθεια, μπορούν οι ορέξεις του καθενός ιδιώτη να καθορίζουν την τύχη όλων μας;

Και επειδη δεν είναι η πρώτη φορά που οι ίδιοι οι Σητειακοί, βάζοντας ως προτεραιότητα τη βόλεψη τους γίνονται τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτού του τόπου απαιτούμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί και ποιος τους δίνει το δικαίωμα να μπαίνουν εμπόδιο σε ένα έργο που δεν αφορά μόνο αυτούς αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

 

Γ.Γ.

Επαγγελματίας στην παλιά αγορά της Σητείας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456