Sitiaka is loading for You ...

 

ΑγροτικάΟ Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων της 5ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας

Με κάθε επισημότητα και παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των συμμετεχόντων εκθετών και πολλών επισκεπτών τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της 5ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας AGROEXPO 2023 στον υπαίθριο χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ, στην Ιεράπετρα, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον οποίο περιστοίχισε ο Ιερός Κλήρος της περιοχής. Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία, σημειώνοντας...
Stavroula27. May 2023
2023_05_26_agroexpo_2023_9

Με κάθε επισημότητα και παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των συμμετεχόντων εκθετών και πολλών επισκεπτών τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της 5ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας AGROEXPO 2023 στον υπαίθριο χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ, στην Ιεράπετρα, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον οποίο περιστοίχισε ο Ιερός Κλήρος της περιοχής.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία, σημειώνοντας ότι η Έκθεση «AgroExpo 2023» που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Λασιθίου, τον Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης έχει καταστεί θεσμός ανά διετία. Επίσης ευχήθηκε σύντομα η Έκθεση να αποκτήσει σε αυτόν τον όμορφο χώρο  μόνιμες εγκαταστάσεις, το Εκθεσιακό-Συνεδριακό Κέντρο, για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Ιεράπετρας και γενικότερα της Κρήτης, και οι αγρότες όλης της Κρήτης να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις σύγχρονες τεχνολογίες αγροτικής παραγωγής και τα γεωργικά εφόδια και προϊόντα, ώστε τα προϊόντα τους να καταστούν ανταγωνιστικά παγκοσμίως.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Βουλευτή Ν.Δ. Λασιθίου και πρώην Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τη βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη, τον Βουλευτή ΚΚΕ Ηρακλείου κ. Εμμ. Συντυχάκη, τον πρώην Βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτη, τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Γαϊτάνη και τον κ. Χαράλ. Λεκάκη, Γ΄ Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΕΣΕΒΒΕ) κ. Γεωργίου Καββαθά. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ιεράπετρας «Κρητικός Χορός» και ακολούθησε η περιήγηση των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και όλων των παρευρισκομένων στα περίπτερα της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Επιχειρήσεων Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας.

Στον Αγιασμό και την εκδήλωση έναρξης της Έκθεσης παρέστησαν ακόμα οι πρώην Βουλευτές κ. Εμμαν. Θραψανιώτης, κ. Κων. Δερμιτζάκης, κ. Βασ. Κεγκέρογλου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ, Ιωάννης Παπαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης και κ. Γιώργος Τσιφετάκης, όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δημ. Συμβουλίου  Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακαδάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ευάγ. Μπινιχάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γεώργιος Βαρδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καφε-Εστίασης  Ιεράπετρας κ. Εμ. Μιχελάρος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Γιακουμάκης  κ.α.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456