Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΣεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο προσωπικό της Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 το Νοσοκομείο Σητείας υλοποίησε,  έπειτα από  αίτημα του Διοικητή της  Π.Ν.Β Κυριαμαδίου Πλωτάρχη κ. Νικολάου Γιαντζή,  σεμινάριο εκπαίδευσης στην παροχή Πρώτων Βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.       Έτσι η κα Τσάριτς Αντζέλκα, Γενική Ιατρός, η κα Παλληκαράκη Ακατερίνη Καρδιολόγος, καθώς και οι Ιατροί Υπαίθρου κ.κ Παπαδόπουλος Νικόλαος, Ψαρουδάκης Ιωάννης, Φουκάκης Παύλος εκπαίδευσαν το προσωπικό της Ναυτικής Βάσης στις Πρώτες Βοήθειες και συγκεκριμένα στην: 1) Απώλεια αισθήσεων –...
Stavroula27. May 2023
protes voithies

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 το Νοσοκομείο Σητείας υλοποίησε,  έπειτα από  αίτημα του Διοικητή της  Π.Ν.Β Κυριαμαδίου Πλωτάρχη κ. Νικολάου Γιαντζή,  σεμινάριο εκπαίδευσης στην παροχή Πρώτων Βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

 

 

 

Έτσι η κα Τσάριτς Αντζέλκα, Γενική Ιατρός, η κα Παλληκαράκη Ακατερίνη Καρδιολόγος, καθώς και οι Ιατροί Υπαίθρου κ.κ Παπαδόπουλος Νικόλαος, Ψαρουδάκης Ιωάννης, Φουκάκης Παύλος εκπαίδευσαν το προσωπικό της Ναυτικής Βάσης στις Πρώτες Βοήθειες και συγκεκριμένα στην:

1) Απώλεια αισθήσεων – θέση ανάνηψης,

2) Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση αυτόματου       εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).

3) Περιποίηση τραύματος

4) Αναγνώριση και αντιμετώπιση αιμορραγίας,

5) Αντιμετώπιση ρινορραγίας

6) Πνιγμονή  από ξένο σώμα – λαβή «Heimlich»,

7) Αντιμετώπιση θερμοπληξίας

8) Αντιμετώπιση εγκαύματος,

9) Δήγμα (δάγκωμα) από ζώα

10) Νυγμοί (τσιμπήματα) από έντομα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς  το Ιατρικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας όπου με χαρά στήριξε τη δράση αυτή καθώς και για τις εξαιρετικές του παρουσιάσεις, επιπλέον τον κ. Resti Massimo  για την παραχώρηση του προπλάσματος, απαραίτητο εργαλείο  για το μέρος της πρακτικής άσκησης.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γιαντζή για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και εύχομαι να αποτελέσει   παράδειγμα προς μίμηση η ευαισθητοποίησή του σε θέματα που αφορούν στην ανθρώπινη ζωή.

 

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Μαρία Δαρατσιανού

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456