Sitiaka is loading for You ...

 

ΠολιτισμόςΔάφνινα Στεφάνια απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζήρου, την Τοπική Κοινότητα Ζήρου και τον Σύλλογο ΑΜεΑ Ζήρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζήρου και τον Σύλλογο ΑΜεΑ Ζήρου, όπως και κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος , ήρθαν σε επαφή για την δημιουργία δάφνινων στεφανιών τα οποία και θα κατατεθούν από τους αντίστοιχους εκπροσώπους, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου , στην πλατεία του χωριού, στο Πάρκο των Ηρώων Σκαλιωτών. Η ημέρα αυτή, της 28ης Οκτωβρίου, η Επέτειος του ΟΧΙ, είναι μία από τις σημαντικότερες καθώς μνημονεύει την...
Stavroula27. October 2019
75635886_1255722591297175_5626720144911761408_n

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζήρου και τον Σύλλογο ΑΜεΑ Ζήρου, όπως και κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος , ήρθαν σε επαφή για την δημιουργία δάφνινων στεφανιών τα οποία και θα κατατεθούν από τους αντίστοιχους εκπροσώπους, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου , στην πλατεία του χωριού, στο Πάρκο των Ηρώων Σκαλιωτών.
Η ημέρα αυτή, της 28ης Οκτωβρίου, η Επέτειος του ΟΧΙ, είναι μία από τις σημαντικότερες καθώς μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.
Είμαστε λοιπόν πραγματικά χαρούμενοι, που για ακόμη μία χρονιά, είμαστε μαζί και συνεργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία τέτοια περίπτωση.
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, για την Εθνική μας Επέτειο(28 Οκτωβρίου 1940) και ελπίζουμε, να αντλήσουμε από το μεγαλείο του Ελληνικού και ένδοξου παρελθόντος μας, δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456