Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΔήλωση του Σίμου Συμεωνίδη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη

  Ο υποψήφιος δήμαρχος Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη και επικεφαλής του συνδυασμού, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, έκανε την εξής δήλωση: «Είναι σίγουρα θετικό το βήμα που έγινε στο Δήμο Σητείας με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού κατέγραψε στο Δήμο 22,45% με 2231 ψήφους, δηλαδή αύξηση από τις εκλογές του 2019: 847,26% (+1944 ψήφοι, +20,08%), εκλέγοντας 5 δημοτικούς  συμβούλους από 1 σύμβουλο, 3 τοπικούς συμβούλους και 2...
Stavroula11. October 2023
simeonidis foto

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη και επικεφαλής του συνδυασμού, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι σίγουρα θετικό το βήμα που έγινε στο Δήμο Σητείας με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού κατέγραψε στο Δήμο 22,45% με 2231 ψήφους, δηλαδή αύξηση από τις εκλογές του 2019: 847,26% (+1944 ψήφοι, +20,08%), εκλέγοντας 5 δημοτικούς  συμβούλους από 1 σύμβουλο, 3 τοπικούς συμβούλους και 2 προέδρους κοινοτήτων από κανέναν στην προηγούμενη θητεία. Αντίστοιχα στην Περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωση κατέγραψε: 9,91% με 939 ψήφους, δηλαδή αύξηση 69,4% (+276 ψήφοι , +4,06%) από τις προηγούμενες τοπικές εκλογές του 2019.

Χαιρετίζουμε όλες τις Σητειακές και τους Σητειακούς που εμπιστεύτηκαν τη Λαϊκή Συσπείρωση και μας ψήφισαν για όλα όσα λέμε και κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Όλες και όλους που παρά τις ενστάσεις και τις επιμέρους διαφωνίες που ενδεχομένως έχουν μαζί μας έκαναν την επιλογή να ψηφίσουν Λαϊκή Συσπείρωση. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την αυξημένη ευθύνη που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα και υποσχόμαστε ότι όχι μόνο δεν θα το μετανιώσουν αλλά τους καλούμε να δώσουμε από κοινού τους αγώνες της επόμενης μέρας, μέσα και κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να δυναμώσει το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι σε όσους μας στερούν την πρόοδο και το μέλλον αυτού του τόπου.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσες και όσους αψήφησαν τα ψευτοδιλήμματα, τους εκβιασμούς και τις απειλές που επιστράτευσε  ο συνδυασμός «Ενώνουμε Δυνάμεις» του κ.Ζερβάκη στην προεκλογική περίοδο, με στόχο τον εγκλωβισμό λαϊκών ψήφων στο «μαντρί» της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική με την υπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ στην Κρήτη και στη Σητεία που βάζει στην άκρη τις ανάγκες των πολλών για να υπηρετηθούν τα κέρδη των λίγων.

Το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών παραμένει αρνητικό για το Λαό της Σητείας αφού η περιφερειακή αρχή Αρναουτάκη και δημοτική αρχή Ζερβάκη που στηρίχθηκαν από πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες από κοινού με τους εκλεκτούς τους είναι αποδεδειγμένα απέναντι από τη λαϊκή πλειοψηφία, διατήρησαν υψηλά ποσοστά.

Την επόμενη μέρα, μοναδικό αποκούμπι για το Λαό της Σητείας, στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα του στην πόλη και τα χωριά του Δήμου, θα είναι οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση που μαχητικά και αταλάντευτα θα συμμετάσχουν, θα στηρίξουν και θα συμβάλλουν στην λαϊκή κινητοποίηση που είναι άλλωστε και ο μόνος δρόμος για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τις διεκδικήσεις του Σητειακού Λαού.

Με το αποτέλεσμα αυτό στη Σητεία αποδείχθηκε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία της Σητείας που επιλέγει να «Πάμε αλλιώς», βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών, σε αντίθεση με την γραμμή του «Πάμε και όπου βγει» που για να βάλει σε προτεραιότητα τα κέρδη των λίγων, υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματα του Σητειακού και Κρητικού Λαού.

Είναι φανερό ότι αυτό το μήνυμα στου Σητειακού Λαού, όπως εν μέρει εκφράστηκε και στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής, το έχουν πάρει και οι αντίπαλοι του. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν εκλεγμένοι του κ.Ζερβάκη που συνεχίζοντας από την προεκλογική περίοδο -που παρεμπιπτόντως «δεν επιτρέπονται όλα “κύριοι”»- αναφέρονται σε ψηφοφόρους και υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως «σκουλήκια», «συμμορίτες» και άλλα που θυμίζουν χώρους της ακροδεξιάς, των οπαδών της χούντας και φασιστικές ομάδες.

Πέρα από το ξυδάκι που του κερνάμε, τους ενημερώνουμε ότι από το Λαό θα την βρουν, αργά ή γρήγορα. Επίσης καλούμε τον Δήμαρχο Σητείας κ.Ζερβάκη να πάρει άμεσα και δημόσια θέση για την στάση αυτών των συνεργατών του απαντώντας με ειλικρίνεια αν ασπάζεται ή επικροτεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει όλους αυτούς που προσβάλλουν τελικά την πλειοψηφία του Σητειακού Λαού; »

 

Το Γραφείο Τύπου

11 Οκτώβρη 2023

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456