Sitiaka is loading for You ...

 

ΠεριβάλονΜελέτη για τη διάσωση του Φοινικόδασους από το 2009 που ποτέ δεν εφαρμόστηκε

Από θεωρητικός είναι πλέον ξεκάθαρα ορατός ο κίνδυνος για το φοινικόδασος του ΒΑΙ, αναγκάζοντας μας να τρέχουμε πίσω από το απειλητικό Κόκκινο Σκαθάρι το οποίο επιτέθηκε όπως ήταν αναμενόμενο με λαιμαργίας και στους Φοίνικες του Θεόφραστου από τους οποίους αποτελείτε το φοινικόδασος. Τα ερωτηματικά είναι πολλά για το τι έγινε μέχρι σήμερα σε προληπτικό επίπεδο. Διαφωτιστική ήταν η τοποθέτηση της κας Άννας Δασκαλάκη, προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ ΚΡΗΤΗΣ σε συνέντευξη της στο ΚΡΗΤΗ TV, για τις...
Stavroula20. January 2024

Από θεωρητικός είναι πλέον ξεκάθαρα ορατός ο κίνδυνος για το φοινικόδασος του ΒΑΙ, αναγκάζοντας μας να τρέχουμε πίσω από το απειλητικό Κόκκινο Σκαθάρι το οποίο επιτέθηκε όπως ήταν αναμενόμενο με λαιμαργίας και στους Φοίνικες του Θεόφραστου από τους οποίους αποτελείτε το φοινικόδασος.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά για το τι έγινε μέχρι σήμερα σε προληπτικό επίπεδο. Διαφωτιστική ήταν η τοποθέτηση της κας Άννας Δασκαλάκη, προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ ΚΡΗΤΗΣ σε συνέντευξη της στο ΚΡΗΤΗ TV, για τις πρωτοβουλίες που δεν πάρθηκαν προκειμένου να αποφύγουμε τον κίνδυνο για το φοινικόδασος.

Ο κίνδυνος είχε εντοπιστεί από το 2009.  Τότε το ΓΕΩΤΕΕ ΚΡΗΤΗΣ εκπόνησε πλήρη μελέτη για την καταπολέμηση του Κόκκινου Σκαθαριού και την διάσωση του Φοινικόδασους η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γιατί;

Ακούμε κατά καιρούς κάποιους να αγωνιούν για την διάσωση του μοναδικού φοινικόδασος στην Ευρώπη εστιάζοντας στην εντατική χρήση του σημείου από τους επισκέπτες, δημιουργώντας έτσι γόνιμο έδαφος για απόψεις περι περιορισμού της. Αντιθέτως ποτέ δεν είδαμε την ανάλογη ανησυχία για τον πραγματικό παράγοντα αφανισμού αυτού του μοναδικού φυσικού μνημείου που είναι το Κόκκινο Σκαθάρι.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456