Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΠρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας για τη Δημοτική Αρχή

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας για τη Δημοτική Αρχή, όπως ορίζει ο νέος νόμος 5056/2023. Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο κάθε δύο μήνες πλέον θα συγκαλείται υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. H παράλειψη σύγκλησης του συμβουλίου στην ανωτέρω προθεσμία για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε συνεδρίαση θα συζητούνται  έως 10 θέματα τα οποία θα προτείνονται από τους δημοτικούς...
Stavroula5. March 2024

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας για τη Δημοτική Αρχή, όπως ορίζει ο νέος νόμος 5056/2023.

Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο κάθε δύο μήνες πλέον θα συγκαλείται υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. H παράλειψη σύγκλησης του συμβουλίου στην ανωτέρω προθεσμία για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάθε συνεδρίαση θα συζητούνται  έως 10 θέματα τα οποία θα προτείνονται από τους δημοτικούς συμβούλους και επιπλέον έως 2 θέματα τα οποία θα προτείνονται από τους προέδρους συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων καθώς και τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων και στα οποία θα απαντά εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής.

Tα θέματα που περιελάβανε η πρώτη συνεδρίαση ήταν:

1. Καλύτερη οριοθέτηση στάθμευσης οχημάτων στο κεντρικό πάρκινγκ δίπλα στο κολυμβητήριο. (κα. Νικητάκη Δημ. Σύμβουλος πλειοψηφίας)

2. Τσιμεντόστρωση στο δρόμο που ξεκινάει από την περιοχή Λαγκάδα και καταλήγει στο χωριό Περβολάκια. (κ. Καρελλάς Δημ. Σύμβουλος πλειοψηφίας)

3. Απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση σχολικής στέγης ΕΠΑΛ Σητείας. (κ. Συμεωνίδης επικεφαλής Δημ. Παράταξης μειοψηφίας)

4. Απαραίτητες ενέργειες για την άμεση δρομολόγηση του έργου «Δρόμος Παλαίκαστρο-Ζάκρος) (κ. Βδοκάκης Δημ. Σύμβουλος μειοψηφίας)

5. Αναβολή εργασιών και διάλυση σύμβασης για την ανέγερση του νέου δημαρχείου. (κ. Αναγνωστάκης Δημ. Σύμβουλος μειοψηφίας)

6. Διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ. (κ. Μουτάκης Δημ. Σύμβουλος μειοψηφίας)

7. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού και τη διάσωση του φοινικόδασους Βάι. (κα. Αγγελάκη Δημ. Σύμβουλος μειοψηφίας)

 

Στην συζήτηση μπήκαν και δύο θέματα που προτάθηκαν από προέδρους τοπικών κοινοτήτων τα οποία προέκυψαν μετά από κλήρωση αφού τα αιτήματα υπερέβαιναν τον επιτρεπόμενο αριθμό.

 

Να σημειωθεί ότι κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, δεν λαμβάνονται αποφάσεις, για την έναρξη και διεξαγωγή της δεν είναι απαραίτητο να συντρέχει η απαιτούμενη απαρτία.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456