Sitiaka is loading for You ...

 

OΑρθρογραφίαΓια αυτούς που «δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους»

Προ των ευθηνών τους έθεσε δυο άμεσους συνεργάτες του ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, όχι λόγω των επιλογών τους, αλλά λόγω της συμπεριφοράς τους, θέτοντας ζήτημα ηθικό. “Μήλον της Έριδος”, η πρόταση για επαναφορά ή μη του θέματος: Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο έργο: Τρεις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55 MW τις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι & συνοδών έργων οδοποιίας και χερσαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας. Τις προηγούμενες...
Stavroula7. April 2024
DIMOTIKO SIMVULIO

Προ των ευθηνών τους έθεσε δυο άμεσους συνεργάτες του ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, όχι λόγω των επιλογών τους, αλλά λόγω της συμπεριφοράς τους, θέτοντας ζήτημα ηθικό.

“Μήλον της Έριδος”, η πρόταση για επαναφορά ή μη του θέματος: Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο έργο: Τρεις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55 MW τις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι & συνοδών έργων οδοποιίας και χερσαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας.

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά από πρόσκληση της μείζονος αντιπολίτευσης, για επαναφορά του θέματος, δυο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ανταποκρίθηκαν θετικά.

Αναφαίρετο το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων για ελεύθερη έκφραση των απόψεων και επιλογών τους, όμως είναι για αυτούς και θέμα ηθικό,  τουλάχιστον να ενημερώσουν, κάτι που ποτέ δεν έκαναν,  για την επιλογή τους , την ομάδα και κυρίως τον επικεφαλής αυτής, ο οποίος τους έχει εμπιστευθεί και τιμήσει με την τοποθέτηση τους σε καίριες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος  δεν τους αφαίρεσε ποτέ το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και σε αλλά θέματα που έχουν τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά καιρούς, κάτι που εύκολα αποδεικνύεται, αν ανατρέξουμε στα video των συνεδριάσεων .

Ο Δήμαρχος Σητείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατηγόρησε τους δημοτικούς συμβούλους ότι επιχείρησαν να δώσουν πολιτική χροιά στο θέμα, λειτούργησαν εν κρυπτό και με δόλο και ζήτησε την παραίτηση τους εάν δεν ακυρώσουν αυτή τους την απόφαση.

Εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:  Με ποια ομάδα οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου; Ποια ομάδα, άρα και ποιες θέσεις στήριξαν  προεκλογικά;  Ποιος είναι αυτός που τους έδωσε την ευκαιρία να έχουν  θέση ευθύνης; Γιατί δεν συντάχθηκαν προεκλογικά με την παράταξη της αντιπολίτευσης αφού όπως δείχνουν τα πράγματα οι απόψεις τους ταυτίζονται;

Μήπως γιατί δεν είχαν καμία ελπίδα να εκλεγούν ;

Και είναι θέμα ηθικό, όχι να μην ακολουθείς τις επιταγές του επικεφαλή της ομάδας με την οποία έχεις εκλεγεί, αλλά να  λειτουργείς με γνώμονα το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ.

Διακρίνουμε μια επίμονη προσπάθεια κάποιων  να κατακτήσουν τον τίτλο του ήρωα, του πατριώτη, παρασυρόμενοι από τις συνήθεις κραυγές των κλακαδόρων του πληκτρολογίου.

Αυτή τους η εμμονή τους κάνει να γίνονται αλαζόνες, να νοιώθουν πανίσχυροι, και να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις ανθρώπινες σχέσεις.

 Και αναπόφευκτα  έρχεται στο μυαλό η κουβέντα του  Γιώργου Κατσιφάρα  …δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας…. μια κουβέντα που ειπώθηκε θέλοντας να υπερτονίσει τον σημαντικό ρόλο του ηγέτη, αλλά και την τυχαία ύπαρξη κάποιων στα δημόσια πράγματα.

Χαμηλώστε το ΕΓΩ σας και διατηρήστε τις ανθρώπινες αξίες και αρχές ψηλά. Γιατί ο κόσμος τιμωρεί.

 

Π. Λιανουδάκης

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456